Hertel to stara historia. Uwieczniona nawet na filmie. Dave pobił Jamesa i to ponoć zdecydowało. Zespół zarzucał Davowi Mustaine hmm...złe prowadzenie się i brak umiaru. Jednak oczywistym jest, że w zespole nawet takim jak Metallica nie może być dwóch liderów. To były zbyt mocne osobowości.
Nie ma johny'ego, nie ma Dobka, nie ma komu wrzucać muzyki z naszych snów i marzeń...
A mnie zebrało na wspomnienia o Skiroławkach. Genialny jak dla mnie kawałek:
Skiroławki
_________________ Lepiej spróbować i wiedzieć, że się nie udało, niż żałować, że się nie spróbowało
_________________ Stop PLANDEMII COVID-1984
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
XIII VII III I V XX XIV 1
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Dopiero co Eddie Van Halen, a teraz Ken Hensley z Uriah Heep...
[']
She came to me one morning
One lonely Sunday morning
Her long hair flowing in the mid-winter wind
I know not how she found me
For in darkness I was walking
And destruction lay around me
From a fight I could not win...
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Ostatnio zmieniony przez irycki 2020-11-05, 20:10, w całości zmieniany 1 raz
Życie irycki... Wielcy odchodzą. Zostaje nam Zenon M.
volenti non fit iniuria!
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
volenti non fit iniuria!
Piszę te słowa a w tle leci...
Co ciekawe, cała trójka z okładki gra już w Największej Orkiestrze Świata...
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!
Dwa dni temu László Benkő, lider grupy Omega, odszedł grać w niebieskiej kapeli [']
...końcówka podstawówki, pierwsze prywatki, pierwsze zauroczenia, pierwsze skradzione pocałunki, kilkanaście osób tańczących w ciasnym pokoju w jakimś warszawskim eM, i "Dziewczyna o perłowych włosach" z gramofonu "Emanuel" podłączonego do "Amatora 2"...
Ostatnio zmieniony przez irycki 2020-11-20, 17:45, w całości zmieniany 1 raz
Dwa dni temu László Benkő, lider grupy Omega, odszedł grać w niebieskiej kapeli [']
...końcówka podstawówki, pierwsze prywatki, pierwsze zauroczenia, pierwsze skradzione pocałunki, kilkanaście osób tańczących w ciasnym pokoju w jakimś warszawskim eM, i "Dziewczyna o perłowych włosach" z gramofonu "Emanuel" podłączonego do "Amatora 2"...
Masz rację, piosenka pomnik! Mojego pokolenia również.
volenti non fit iniuria!
Śmiesznie rozmawia się o muzyce z osobami 20+. Mówię, że wiele mistrzowskich kapel miało blondynkę na basie (w sumie brunetki też, nawet rude się zdarzały chyba) na przykład ta kapela https://youtu.be/6IDz8DLMWOM
A teraz zagadka. Kto odgadnie jak osoby 20+ identyfikują ten gatunek muzyki
Jeśli jest grudzień to zagram świątecznie. Może przyłączycie się do świątecznego grania? Zaczynam od piosenki, którą lubiłem jako dziecko i lubię jako dorosły https://youtu.be/NyoTvgPn0rU
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum