Niziurskiego mam przeczytanego na dziesiątą stronę i to raczej nie jest nawiązanie do wczśniejszych książek. Dlatego wytłumaczenie Barabasza, że skoro zielona to pewnie dlatego że niedojrzała, jest dla mnie przekonujące.
Zastanawiałem się kiedyś, skąd pomysł znalezienia nieodkrytej jaskini w tym miejscu. 5 lat przed ukazaniem się książki, zostało ujawnione odkrycie kilkaset metrów dalej, najpiękniejszej wtedy jaskini w Polsce. Stąd zapewne inspiracja. A w kamieniołomie "Zygmuntówka", gdzie Klub Włóczykijów znalazł jaskinię wujka Hieronima, rzeczywiście są pustki krasowe. Tam musi być kolejna jaskinia.
Ostatnio zmieniony przez TomaszK 2018-11-25, 19:02, w całości zmieniany 1 raz
Niziurskiego mam przeczytanego na dziesiątą stronę i to raczej nie jest nawiązanie do wczśniejszych książek. Dlatego wytłumaczenie Barabasza, że skoro zielona to pewnie dlatego że niedojrzała, jest dla mnie przekonujące.
Zastanawiałem się kiedyś, skąd pomysł znalezienia nieodkrytej jaskini w tym miejscu. 5 lat przed ukazaniem się książki, zostało ujawnione odkrycie kilkaset metrów dalej, najpiękniejszej wtedy jaskini w Polsce. Stąd zapewne inspiracja. A w kamieniołomie "Zygmuntówka", gdzie Klub Włóczykijów znalazł jaskinię wujka Hieronima, rzeczywiście są pustki krasowe. Tam musi być kolejna jaskinia.
No dodaj TomaszKu jeszcze to o czym myślisz bo nie napisałeś wszystkiego
_________________ Lepiej spróbować i wiedzieć, że się nie udało, niż żałować, że się nie spróbowało
Książkę "O twórczości Edmunda Niziurskiego" kupiłem jeszcze przed zlotem, natomiast ciekawy jest ten artykuł. Muszę kupić jego zbiór reportaży "W zapadłej wsi" z 1953 roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum