Zgadza się to ten film. Co ciekawe, reżyser Jerzy Zarzycki nakręcił "Żołnierza królowej Madagaskaru" w 1939 roku, ale cały materiał uległ zniszczeniu w czasie wojny. Nie poddał się, przeczekał wojnę i czasy stalinowskie i nakręcił film jeszcze raz, tym razem w kolorze i z nowymi aktorami.
Twoja kolej Eksploratorze.
Mój bohater filmowy lubił grzebać w radioodbiornikach i innej elektronice. Lampy i tranzystory nie miały przed nim żadnych tajemnic. Ale gdy się przedstawiał, to każdy myślał, że robi w budowlance.
Druga polowa grudnia mocno przechorowana. Bezchoinkowa, bezrodzinna, bezświąteczna. Ale idzie ku lepszemu, więc przed kompem można przysiąść. Zagadka się rozwlekła, więc nie tracąc więcej czasu, podaję rozwiązanie. Chodziło o Bolka Pabisza - pseudonim "Cegiełka" granego przez Henryka Gołębiewskiego w serialu "Stawiam na Tolka Banana". Ktoś inny może rzucić kolejną zagadkę.
Bohaterka serialu z tych czasów co poprzednia zagadka. Pamiętam jak przed wielu laty, w programie dla młodzieży "Ekran z bratkiem", prowadzący zacytował list słuchaczki, skarżącej się że ciagle kręcone są tylko filmy z chłopcami jako głównymi bohaterami: "Do przerwy 0:1", "Wakacje z duchami", "Podróż za jeden uśmiech", a nie powstają filmy o dziewczętach. Odpowiedzią na ten list miał być właśnie serial o który pytam.
Ostatnio zmieniony przez TomaszK 2021-01-10, 20:13, w całości zmieniany 1 raz
Nie mam pojęcia, o jaki serial chodzi. "Ekranu z bratkiem" też nie miałem okazji zobaczyć.
Idę więc tropem "znajdź serial, którego na pewno nie oglądałeś, a tytuł nic ci nie mówi, nawet wtedy, jeśli już go poznasz". Niewiele ich jest. Pierwszy z brzegu: "Jagoda w mieście"
Ostatnio zmieniony przez TomaszK 2021-01-11, 08:15, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum