Minąłem 500-tną stronę (jest ich 800) i akcja ruszyła z kopyta. Do połowy książki było więcej informacji o starym Krakowie (co też u niego lubię) niż akcji, ale za to teraz zaczęło się dziać ! Podejrzewałem Mariusza Wollnego, że zechce kopiować wyświechtane schematy kryminałów, ale trzeba przyznać, że ma oryginalne pomysły. Po przycięciu tych ciekawostek historycznych, rzecz jest do sfilmowania. Na pewno byłoby lepsze niż serial "Belle Epoque".
A jak tam brat Makary ?
Brata Makarego już dawno skończyłam.
Wspaniała postać i równie wspaniała książka! Myślę, że wrócę do niej kiedyś, jak będę potrzebowała czegoś rozweselającego
Ponieważ znam już losy Kacpra Ryxa w dwóch osobach seniora i juniora, a także (co jest zdecydowanie gorsze) losy Reinmara de Bielau, proszę Was o polecenie pozycji, w których mógłbym poznać nowych, wspaniałych bohaterów. Może ktoś, coś...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum