Wysłany: 2013-10-19, 11:35
Będę bronić szczotawa, choć nie myślę wcale, że najlepszą, ale też ją bardzo lubię. Tak w zasadzie przeczytałam po raz drugi dopiero w zeszłym roku. Uważam, że te klimaty bardzo by pasowały do jakiegoś nowego filmu z Bondem lub bez, ale nakręconego z takimi nakładami finansowymi i wtedy zwróciłby się z nawiązką i bardzo szybko
"Wszyscy kłamią" - podstawowa i jedyna prawda o ludziach
Von Dobeneck [Usunięty]
Wysłany: 2013-10-19, 17:41
Wnusiu, każdy autor ma swoje gorsze okresy, kiedy to nic mu nie wychodzi tak jakby chciał. I wtedy pisze rzeczy trochę słabsze niż normalnie. Myślę, że UFO to właśnie taki gorszy okres u Nienackiego.
Myślę, że UFO to właśnie taki gorszy okres u Nienackiego.
Zdecydowanie tak! Zbłądził Nienacki może nie tyle samym napisaniem UFO ile uczynieniem z tej książki jednej z części Samochodzika. Mógł przecież wymyślić jakiegoś innego bohatera, stworzyć zupełnie odrębną książkę, nie mającą żadnego związku z kanonem, i chwalilibyśmy talent Pisarza jako autora książek science fiction. A tak pozostał niesmak.
_________________ Lepiej spróbować i wiedzieć, że się nie udało, niż żałować, że się nie spróbowało
Wysłany: 2013-10-19, 17:54
Czesio1 napisał/a:
Von Dobeneck napisał/a:
Myślę, że UFO to właśnie taki gorszy okres u Nienackiego.
Zdecydowanie tak! Zbłądził Nienacki może nie tyle samym napisaniem UFO ile uczynieniem z tej książki jednej z części Samochodzika. Mógł przecież wymyślić jakiegoś innego bohatera, stworzyć zupełnie odrębną książkę, nie mającą żadnego związku z kanonem, i chwalilibyśmy talent Pisarza jako autora książek science fiction. A tak pozostał niesmak.
Dokładnie, powinien zastąpić Tomasza innym bohaterem. UFO nie trzyma klimatu pozostałych książek, odróżnia ją nie tylko miejsce akcji, ale również nieprawdopodobieństwo wydarzeń. Sytuacje przedstawione w innych książkach o PS mogłyby wydarzyć się naprawdę.
Ehehe...U mnie podobnie, tylko kosmetyczne różnice:
1 - Wyspa.
2 - Dwór.
3 - Reszta (musiałbym pomyśleć nad kolejnością).
4 - Fantomas.
...............
...............
...............
Trzy tony Polifoski.
Kambr.
Jura.
Starożytni kosmici.
5 - UFO.
Widzisz szczotaw, dzięki swojej prowokacji będziesz mógł się poduczyć okresów geologicznych, żeby przeanalizować to co Dobek napisał.
Ale nie przejmuj się, oni już tak mają, że jęczą na to UFO ale je po kątach i tak czytają. W sumie dobrze, że założyłeś ten temat, to nie będą się kłócić we wszystkich innych.
Po cichu to sądzę, że boli ich to UFO bo nie mogą sami naocznie sprawdzić, czy rzeczywiście tam tak jest jak Nienacki opisał
Na serio?! TRJ i NK wyżej od UFO?! Przecież to najgorsze książki jakie w życiu czytałem! Chyba, że początek NK, to wtedy jeszcze może być. A TRJ nawet nie jest Nienackiego, tylko Szumski przerobił sobie "Zabójstwo", co mu wyszło beznadziejnie.
Wojna o UFO będzie trwała wiecznie...
A nie mogę sprawdzić, bo Google Maps to czarna magia
Wysłany: 2013-10-20, 11:03
szczotaw napisał/a:
Zapomniałeś Dziadku o fanerozoiku, ordowiku, sylurze, dewonie, karbonie i permie. O innych już nie wspominam
Nie zapomniałem, nie zapomniałem, zauważ, jakie są odstępy pomiędzy erami.
Natomiast ciekaw jestem czy wiesz co to jest polifoska(ale bez googli). PawelK ma trochę racji, przynajmniej trzy razy UFO zaliczyłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum