Z przygodą na ty
Forum Miłośników Przygody im. Pana Samochodzika
Dagome Iudex
Autor
Wiadomość
Fantomas
Przygodomaniak
Wysłany: 2018-12-06, 15:28
johny napisał/a: Fantomas napisał/a: Wstępnie Yvonne i johny byli zainteresowani
Rozmawiałem z vdl-em też się zapalił do tego pomysłu, generalnie bardziej chyba w te klimaty będę raczej szedł (krótkie, prawie spontaniczne wypady). Formuła zlotowa nieco się dal mnie wyczerpała...
Tylko może jednak Grzybowo, Lednica, Gniezno i Poznań? Gniew, Kwidzyn mam obcykane.
Mi Grzybowo, Giecz, Lednica, Gniezno i Poznań pasują
Wysłany: 2018-12-06, 16:52
Na Grzybowo, Giecz, Lednica, Gniezno i Poznań to bardziej pora letnia jest odpowiednia by zrobić baze w Pobiedziskach nad jeziorem i raczej bez Poznania,bo na paliwo może wyjść ciut dużo. Poznań bym proponował na jeden weekend z noclegiem gdzieś w pobliżu. Ja na razie poczekam do maja na wszelkie wyjazdy.
Czy ktoś się orientuje ?
Czy seria Biała i Kolorowa ma identyczne ilustracje Kobylińskiego ? Bo łatwiej widzę skompletować Kolorową.
Ostatnio zmieniony przez RobertH 2018-12-06, 16:56, w całości zmieniany 1 raz
Yvonne
Moderator
Wiek: 42 Dołączyła: 09 Lip 2013 Posty: 11918 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2018-12-06, 18:31
Robercie , sprawdziłam.
Tak, ilustracje są te same.
Natomiast uważaj na serię kolorową, bo w moich egzemplarzach ilustracje są tylko w kilku pierwszych tomach. W ostatnich (bodajże od Tajemnicy tajemnic) nie ma ilustracji w ogóle.
Nie wiem, czy ja mam takie wybrakowane, czy ich w tych tomach nie było.
Może ktoś inny sprawdzi u siebie?
_________________ Zapraszam:
http://odbiblioteczkidoszafy.blogspot.com/
VdL
Zlotowicz
Wysłany: 2018-12-06, 18:57
johny napisał/a: RobertH napisał/a: Znakomite dzieło dla dorosłych ,ujawniające kulisy praw rządzących w polityce.
Zgadzam się. Rewelacja!
Coś , jak ten serial TVP Korona Królów?
Wysłany: 2018-12-26, 20:04
Melduję, że II tom powieści "Dagome Iudex" ukończony. Tu można posłuchać kolejnych rozdziałów:
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom II - "Ja, Dago Piastun", rozdział 1 - "Helgunda"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom II - "Ja, Dago Piastun", rozdział 2 - "Gizur"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom II - "Ja, Dago Piastun", rozdział 3 - "Kruszwic"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom II - "Ja, Dago Piastun", rozdział 4 - "Gniazdo"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom II - "Ja, Dago Piastun", rozdział 5 - "Kalisia"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom II - "Ja, Dago Piastun", rozdział 6 - "Poznania"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom II - "Ja, Dago Piastun", rozdział 7 - "Witlandia"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom II - "Ja, Dago Piastun", rozdział 8 - "Łęczyc"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom II - "Ja, Dago Piastun", rozdział 9 - "Fulko"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom II - "Ja, Dago Piastun", rozdział 10 - "Eponja"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom II - "Ja, Dago Piastun", rozdział 11 - "Jaskinia węży"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom II - "Ja, Dago Piastun", rozdział 12 - "Kłodawa"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom II - "Ja, Dago Piastun", rozdział 13 - "Dies irae"
Całość dwóch pierwszych tomów w formacie mp3 można tak posłuchać jak pobrać pod poniższym linkiem:
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex" Tom I "Ja, Dago" (cały tom I do pobrania)
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex" Tom II "Ja, Dago Piastun" (cały tom II do pobrania)
Wiek: 42 Dołączyła: 09 Lip 2013 Posty: 11918 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2018-12-26, 20:05
Czesio1 napisał/a: Melduję, że II tom powieści "Dagome Iudex" ukończony.
Czesio , Ty jesteś niemożliwy!
Ja się zastanawiałam, gdzie ostatnio przepadłeś, a Ty po prostu byłeś w studiu nagrań
_________________ Zapraszam:
http://odbiblioteczkidoszafy.blogspot.com/
Czesio1
Administrator Ojciec Prowadzący
Wysłany: 2018-12-26, 20:06
Yvonne napisał/a: Czesio1 napisał/a: Melduję, że II tom powieści "Dagome Iudex" ukończony.
Czesio , Ty jesteś niemożliwy!
Ja się zastanawiałam, gdzie ostatnio przepadłeś, a Ty po prostu byłeś w studiu nagrań
Oj tak, tak, dużo czasu spędzam w studiu nagraniowym.
Wysłany: 2018-12-27, 10:28
Matko Boska! Przeczytać to dla siebie to wyzwanie, a na głos to jakaś masakra! Tym większe brawa!
_________________ Stop PLANDEMII COVID-1984
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
XIII VII III I V XX XIV 1
Czesio1
Administrator Ojciec Prowadzący
Wysłany: 2018-12-27, 10:59
johny napisał/a: Matko Boska! Przeczytać to dla siebie to wyzwanie, a na głos to jakaś masakra! Tym większe brawa!
Dzięki dzięki johny. Pozostał mi jeszcze trzeci Tom. Zabawa przy tym jest super, polecam.
Wysłany: 2019-01-29, 21:40
Melduję, że III a zarazem ostatni tom powieści "Dagome Iudex" ukończony! Tu można posłuchać kolejnych rozdziałów:
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", rozdział 1 - "Petronas"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", rozdział 2 - "Bastard"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", rozdział 3 - "Zoe"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", rozdział 4 - "Pokój czy wojna"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", rozdział 5 - "Czary"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", rozdział 6 - "Iudex"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", rozdział 7 - "Ślęza"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", rozdział 8 - "Wilki"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", rozdział 9 - "Lachy"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", rozdział 10 - "Z rozkazu świętego ognia"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", rozdział 11 - "Orzy"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", rozdział 12 - "Czerwień"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", rozdział 13 - "Przebudzenie olbrzyma"
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex", Tom III - "Ja, Dago Władca", epilog
Całość powieści "Dagome iudex" w formacie mp3 można tak posłuchać jak pobrać pod poniższymi linkami:
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex" Tom I "Ja, Dago" (cały tom I do pobrania)
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex" Tom II "Ja, Dago Piastun" (cały tom II do pobrania)
Zbigniew Nienacki - "Dagome iudex" Tom III "Ja, Dago Władca" (cały tom III do pobrania)
Nie możesz pisać nowych tematówNie możesz odpowiadać w tematachNie możesz zmieniać swoich postówNie możesz usuwać swoich postówNie możesz głosować w ankietachNie możesz załączać plików na tym forumMożesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku