8 - 10 czerwca planujemy być na "Augustowskich Moto Nocach". W sumie to niedaleko. Skoro P. Samochodzik mógł jechać z Warszawy do Augustowa przez Białystok, to my możemy tak wracać . Może by się dało na chwilę spotkać 10-go.
O! To byłoby świetnie!
Zdzwonimy się
A jednak nie . Na śmierc zapomniałem że 10-go córka ma wieczorem koncert, więc będziemy bezpośredniio z Augustowa leciec do domu, żeby przyjechac o rozsądnej porze.
Ale i tak widzimy się potem przy okazji "Pilotów"
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Polski Bałtyk ma swój klimat szczególnie o tej porze. Tym razem plaża w Jastarni i otwarte morze.
20180614_165022.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 1.69 MB
20180614_164527.jpg
Plik ściągnięto 18 raz(y) 1.01 MB
_________________ ... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
XIII VII III I V XX XIV 1
Ech, kurde Mam mówiła, że zim a woda i ja posluchalem. Teraz browarek w porcie...
20180614_190611.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 1.72 MB
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Ostatnio zmieniony przez johny 2018-06-14, 18:14, w całości zmieniany 1 raz
volenti non fit iniuria!
Estetyka steampunk w filmie też do pewnego stopnia mnie fascynuje, ale nie na tyle, by brać udział w jakiś zjazdach. Złoty kompas, Iluzjonista: w moich oczach świetne dzieła. Brazil Gilliama to chyba już nie steampunk , choć styl bardzo podobny.
Szkoda, że nie 2 tyg wcześniej!
Ja będę w Niemczech 14 - 16 września.
volenti non fit iniuria!
Wybieram się (na 99 %) na "Fausta" do Nieborowa, dzisiaj na 20.00. Wczoraj się dowiedziałam, dzisiaj spontaniczna decyzja. Wstęp wolny, przedstawienie na dziedzińcu pałacu. Z Łodzi to tylko godzina drogi.
Byłyśmy z Hanką na "Fauście". Naprawdę się postarali. Przedstawienie było dobre, fajnie zagrane i zaśpiewane. Do tego zrobili prowizoryczne, ale bardzo ciekawe światło i dźwięk.
Tu zajawka płonącego pałacu.
https://www.facebook.com/...?type=3&theater
Mało kto wie, że pierwszą operę "Fausta" napisał książę Radziwiłł. Swego czasu podobno wystawiano go powszechnie w Europie.
Tak sobie siedziałyśmy na kocyku (dzięki dobremu przygotowaniu Hanki) przed pałacem i doszłyśmy do wniosku, że do Nieborowa wiele osób ma blisko i można by się tam kiedyś wybrać gromadnie. Zobaczyć bibliotekę Czerskiego i jego mebelki.
doszłyśmy do wniosku, że do Nieborowa wiele osób ma blisko i można by się tam kiedyś wybrać gromadnie. Zobaczyć bibliotekę Czerskiego i jego mebelki
Świetny pomysł
Wczoraj zamówiłam sobie serial "Kariera Nikodema Dyzmy", bo go dawno nie oglądałam.
I przed chwilą przeczytałam, że niektóre plenery były kręcone właśnie w Nieborowie.
Wysłany: 2018-09-20, 19:49
panna Monika napisał/a:
Byłyśmy z Hanką na "Fauście". Naprawdę się postarali. Przedstawienie było dobre, fajnie zagrane i zaśpiewane. Do tego zrobili prowizoryczne, ale bardzo ciekawe światło i dźwięk.
Tu zajawka płonącego pałacu.
https://www.facebook.com/...?type=3&theater
Mało kto wie, że pierwszą operę "Fausta" napisał książę Radziwiłł. Swego czasu podobno wystawiano go powszechnie w Europie.
Tak sobie siedziałyśmy na kocyku (dzięki dobremu przygotowaniu Hanki) przed pałacem i doszłyśmy do wniosku, że do Nieborowa wiele osób ma blisko i można by się tam kiedyś wybrać gromadnie. Zobaczyć bibliotekę Czerskiego i jego mebelki.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale na zlocie (zamek 6 dam) chyba wspominałaś, że się wyberasz do Nieborowa. Zupełnie o tym zapomniałem.
Wysłany: 2018-09-20, 19:50
Yvonne napisał/a:
panna Monika napisał/a:
doszłyśmy do wniosku, że do Nieborowa wiele osób ma blisko i można by się tam kiedyś wybrać gromadnie. Zobaczyć bibliotekę Czerskiego i jego mebelki
Świetny pomysł
Wczoraj zamówiłam sobie serial "Kariera Nikodema Dyzmy", bo go dawno nie oglądałam.
I przed chwilą przeczytałam, że niektóre plenery były kręcone właśnie w Nieborowie.
Tak, szczególnie widać to w plener ach ogrodowych ławeczka i pływanie łódką.
Wybieram się do Szczecina w przyszły weekend. Bedziemy większą grupą, gdyż odwiedzamy tam kolegę. Może ktoś z Was zna i zaproponuje jakieś atrakcje? Jeśli ktoś mieszka i to też chętnie się spotkam i wzniosę toast
Wybieram się do Szczecina w przyszły weekend. Bedziemy większą grupą, gdyż odwiedzamy tam kolegę. Może ktoś z Was zna
Tak, ja znam
Pozdrów ode mnie Jeżola (czy to się pisze przez "ż" od jeża czy może "rz" od Jerzego?)
Bawcie się dobrze.
Ja w tym samym czasie będę się bawiła w Białymstoku.
Tak, ja znam
Pozdrów ode mnie Jeżola (czy to się pisze przez "ż" od Jeża czy może "rz" od Jerzego?)
Ja jednak myśle, że Jerzol Tak czy inaczej to ten sam jeż lub nawet jeżozwierz
Wybieram się na Marsz Niepodległości, ktoś się dołączy?
volenti non fit iniuria!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum