A w Zamku Orawskim nie widzę dużych zmian, nie pamiętam tylko tej wystawy o szkole w CSRS. Jak rozumiem wejście do tej najwyższej części zamku nadal jest zamknięte ?
Tak, nadal jest zamknięte. Na Waszych zdjęciach chyba ten budynek przy dziedzińcu po prawej był obstawiony rusztowaniami.
_________________ Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
Coś pięknego. No patrzę na te widoki i nie mogę wyjść z podziwu jakie piękne są te polskie góry.
Tak, można tam siedzieć godzinami i napawać się pięknem.
Nie mogę się z Tobą nie zgodzić. Dlatego warto wykupić sobie nocleg w którymś ze schronisk, szczególnie tych nad stawami i wieczorkiem, gdy już większość turystów powróci do domów napawać się tymi widokami. Coś pięknego!
_________________ Lepiej spróbować i wiedzieć, że się nie udało, niż żałować, że się nie spróbowało
Dlatego warto wykupić sobie nocleg w którymś ze schronisk, szczególnie tych nad stawami i wieczorkiem, gdy już większość turystów powróci do domów napawać się tymi widokami.
Tutaj to akurat noclegi są kawałek drogi od stawów ale jeśli Ania będzie startowała na Rohacze to i tak będziemy nocowali przy szlaku.
W tym roku zrobiliśmy nową trasę na Słowacji - do Chaty Teryego. Zrobiliśmy to dużo powiedziane, bo ja ze swoim lękiem wysokości skończyłem trochę wcześniej. Ale zdjęcia są z całej trasy.
W tym roku zrobiliśmy nową trasę na Słowacji - do Chaty Teryego. Zrobiliśmy to dużo powiedziane, bo ja ze swoim lękiem wysokości skończyłem trochę wcześniej. Ale zdjęcia są z całej trasy.
Przepiękne widoki. tylko pozazdrościć pogody.
A to podejście trudniejsze niż na Rysy od polskiej strony czy od słowackiej?
_________________ Lepiej spróbować i wiedzieć, że się nie udało, niż żałować, że się nie spróbowało
Od słowackiej oczywiście. To nadal jest podejście bez asekuracji więc nie ma co porównywać z polskim podejściem.
Nie no są łańcuchy w najtrudniejszym miejscu tuż nad Zabimi Stawami Mieguszowieckimi. Potem już wyżej nie ma ale tam nie ma jakichś specjalnie wielkich trudności.
Potem już wyżej nie ma ale tam nie ma jakichś specjalnie wielkich trudności.
To kwestia bardzo subiektywna, dla Ciebie nie ma, dla mnie są.
Ja to rozumiem Paweł. Tylko bardziej mi chodziło o Anię. Bo to jak rozumiem ona określiła to wejście jako trudniejsze niż na Rysy. Stąd zaciekawiło mnie która stronę wejścia ma na myśli. A pamiętam przecież jak wchodziła zaraz po nas ma Rysy kilka lat temu i raczej o trudnościach tam nie mówiła.
Ja jestem zdania, że palenie w górach powinno w ogóle być zabronione. Ludzie zamiast wdychać górskie powietrze trują i siebie i znajdujących się w pobliżu.
Świstaki zawijają w sreberka! W telewizji kiedyś widziałem...
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Ja jestem zdania, że palenie w górach powinno w ogóle być zabronione. Ludzie zamiast wdychać górskie powietrze trują i siebie i znajdujących się w pobliżu.
To generalnie jest ciekawe. W zasadzie w TPN jest zakaz palenia ale ludzie mają to w d..e a filanców na oczy nie widziałem. Może te miejsca do palenia zrobiono po to żeby ludzie nie palili na szlaku aczkolwiek ja też bym zakazał w 100%.
To gdzieś tam są pozostałości po wydobyciu w Tatrach kruszców w postaci rudy miedzi. Nazwa "Starorobociański" pochodzi od "starej roboty", a huta ("Huciska") była w dolinie Kościeliskiej. Poszedłbym tam, ale tereny dawnych szybów, to obecnie zamknięty rezerwat, poza szlakami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum