Wiek: 42 Dołączył: 25 Sie 2015 Posty: 3073 Skąd: Ciechocinek
Wysłany: 2018-05-11, 11:52
Wiem, że to nie miejsce na dyskusje o tej książce, ale skoro już o niej wspominasz to chciałem zapytać Czesia1 czy czytasz może tę wersję nieocenzurowana o której wspominała Yvonne?
Chciałbym się dowiedzieć czy jest dużo zmian do standardowej wersji i czy wzbogacją one odbiór książki?
Wiem, że to nie miejsce na dyskusje o tej książce, ale skoro już o niej wspominasz to chciałem zapytać Czesia1 czy czytasz może tę wersję nieocenzurowana o której wspominała Yvonne?
Chciałbym się dowiedzieć czy jest dużo zmian do standardowej wersji i czy wzbogacją one odbiór książki?
Ja ostatnio mało mam czasu na czytanie. Ale i tak nie bardzo kojarzę Barabaszu o jakiej nieocenzurowanej książce piszesz?
_________________ Lepiej spróbować i wiedzieć, że się nie udało, niż żałować, że się nie spróbowało
Wysłany: 2020-12-06, 20:48
Cóż, dla mnie PS i Człowiek z UFO nie należy, mówiąc oględnie, do najlepszych części kanonu. Chociaż powiem tak - gdyby ten tom powstał jako odrębna powieść, niezwiązana z cyklem, to może nawet "dałby się lubić". Ale skoro jednak pisarz włączył ją do cyklu, to siłą rzeczy jest porównywana z Templariuszami, Księgą Strachów czy Nowymi Przygodami, i te porównania na ogół wychodzą nie na korzyść UFO.
Odnoszę wrażenie, że Człowiek z UFO jest takim trochę przejściowym tomem między kanonem a późniejszymi kontynuacjami, podobnie jak Wyspa Złoczyńców była niejako przejściem od prequeli do kanonu
Ostatnio zmieniony przez samoględzik 2020-12-06, 20:49, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2020-12-08, 08:44
Nie, no "Winnetou" akurat lubię, tam to była jednak taka bardziej wakacyjna zabawa w Indian. W UFO ten dziwny flirt z s-f wydaje się bardziej na serio
Ponadto generalnie nie przepadam za tomami, których akcja w całości dzieje się za granicą. Fantomas też u mnie jest pod koniec rankingu. Tajemnica i Niewidzialni nieco wyżej, ale tam za granicą dzieje się tylko część akcji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum