Wiek: 57 Dołączył: 16 Maj 2016 Posty: 1591 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2017-03-10, 15:24 Re: Pomnik Pana Samochodzika - Zamek Morag
zbychowiec napisał/a:
Dodam tutaj gwoli wyjaśnienia (do wypowiedzi Zamek Morąg), że Morąg jest mocno związany z osobą Z. Nienackiego i kilka razy występuje na kartach jego powieści. Jakiś czas temu na zamku w Morągu powstała inicjatywa wzniesienia pomnika Pana Samochodzika. Pomóżmy ją wspierać
To pogadam z Vitrasem.
Może uda się namówić pana Kaczora, twórcę grudziądzkich rzeźb: "Flisak" oraz "Ułan i dziewczyna".
Pan Ryszard jest przesymaptycznym człowiekiem. Poznałam go kiedyś dzięki Vitrasowi. Kto wie?
Wysłany: 2017-03-11, 08:11
Bardzo się cieszę na tak żywą reakcje.
To będzie pierwszy pomnik Pana Samochodzika.
Trzeba sie jednak nastawić na działanieraczej długodystansowe.
Choć....
Pasja -przenosi góry .
1A.JPG
Plik ściągnięto 9 raz(y) 1.78 MB
_________________ Pomnik Pana Samochodzika Zamek Morąg
Ale super miejscówa! Że mnie tam jeszcze nie było, rzekłbym.
Dokładnie to samo sobie pomyślałam.
Mnie też tam jeszcze nie było
Spokojnie! Nadrobimy to!
_________________ Stop PLANDEMII COVID-1984
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
XIII VII III I V XX XIV 1
Zamek Morag, cześć. Dopytuje, bo nie znalazłem tej informacji w tym wątku, a link do wydarzenia na FB nie działa. Z czego ma być ten pomnik?
W Morągu i na zamku byłem lat temu... "ho ho ho, a może i dłużyj"
Trzeba będzie sobie odświeżyć to miejsce. Miło wspominam ratusz i armaty skierowane na wschód
Dość popularne stają się zbiórki metalowych rupieci (klucze, kłódki, zamki, etc.) i z nich odlewane są pomniki czy makiety. Włączają się w to szkoły i zakłady pracy, turyści, samorządy. Tak podrzucam pomysł na zbiórkę surowca, bo sam taką koncepcją się zajmuję, w zupełnie innym projekcie.
Wysłany: 2017-03-15, 10:23
To zdjęcie ratusza z przed wielu lat.
Ratusz i rynek , nieopodal którego stoi Zamek Morąg współczesie wyglądają zupełnie inaczej.
Przez ostatnie kilkanaście lat cały ten obszar został zrewitalizowany.
Teraz to jedna z najważniejszych wizytówek miasteczka.
Można ja zobaczyć tu :
https://www.google.pl/map...41!4d19.9277382
Kliknięty link mógł być uszkodzony lub strona mogła zostać usunięta.
_________________ Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum