Forowy OneDrive
- irycki
- Zlotowicz
- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 100 razy
Re: Forowy OneDrive
Właśnie, po ile się zrzucamy. Jest 5 chętnych osób z tego co widzę.

Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 13.11.2022)
.
- Czesio1
- Administrator
- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 329 razy
- Otrzymał podziękowań: 163 razy
Nie ma konkretnie ustalonej kwoty do wpłaty. Kto ile może, każda kwota się przyda. Jeśli zbierzemy więcej to będzie na utrzymanie domeny i hostingu.
Na ten moment mamy do zapłaty 301,53 zł. za Onedrive i 121,77 zł. za certyfikat SSL, który kończy się nam na początku stycznia.
Gdyby ktoś chciał to również możliwa jest wpłata na telefon. Numer do mnie większość z Was na pewno ma.
- irycki
- Zlotowicz
- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 100 razy
Czyli w przybliżeniu 150 zyla na 5 osób. OK. 

Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 13.11.2022)
.
- Czesio1
- Administrator
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy
- Miejscowość: wielkopolskie
- Podziękował;: 408 razy
- Otrzymał podziękowań: 128 razy
Z tego co widziałem z wpisów z lat poprzednich, były 2 propozycje: albo dzielimy koszty po równo albo każdy tyle ile może. Zapewne obie propozycje mają swoje zalety i możnaby długo dyskutować na ten temat. Ja osobiście patrzę na ten problem w ten sposób - jeżeli sukces osiąga się zespołowo, to czasami nawet ktoś, kto na wielu płaszczyznach jest przeciętny ale w jednym obszarze stanowi istotne wsparcie, jest bardzo cenny dla zespołu.
Forum to nie tylko koszty serwera ale przede wszystkim ludzie, ich wpisy, opowieści, przemyślenia, komentarze. Jeżeli na tym polu każdy wkład jest cenny, to może zostaniemy przy tym podejściu także w kwestii kosztów. Dodatkowo, moim zdaniem, jeżeli dana społeczność jest "sensowna" to nie trzeba wprowadzać obowiązkowych podatków. Wiem, że w dużych rzeczywistych społecznościach jest to niemożliwe, ale jak patrzę na Szanownych Forowiczów (wiele osób w swojej pracy zawodowej widziałem w działaniu i na ich tle termin "Szanowny Forowicz" jest jak najbardziej właściwym terminem) to może się to udać.
Forum to nie tylko koszty serwera ale przede wszystkim ludzie, ich wpisy, opowieści, przemyślenia, komentarze. Jeżeli na tym polu każdy wkład jest cenny, to może zostaniemy przy tym podejściu także w kwestii kosztów. Dodatkowo, moim zdaniem, jeżeli dana społeczność jest "sensowna" to nie trzeba wprowadzać obowiązkowych podatków. Wiem, że w dużych rzeczywistych społecznościach jest to niemożliwe, ale jak patrzę na Szanownych Forowiczów (wiele osób w swojej pracy zawodowej widziałem w działaniu i na ich tle termin "Szanowny Forowicz" jest jak najbardziej właściwym terminem) to może się to udać.
- Czesio1
- Administrator
Wszystkim którzy partycypowali w kosztach utrzymania Forowej Chmury bardzo dziękuję.
Teraz przed nami jeszcze koniczność opłacenia hostingu i domen. Koszt utrzymania serwera to 355, 47 zł., natomiast dwóch domen to 196,80 zł. Razem na kolejny rok działalności forum potrzebujemy 552,27 zł. Jeśli ktoś jest chętny partycypować w kosztach to będę wdzięczny.
Teraz przed nami jeszcze koniczność opłacenia hostingu i domen. Koszt utrzymania serwera to 355, 47 zł., natomiast dwóch domen to 196,80 zł. Razem na kolejny rok działalności forum potrzebujemy 552,27 zł. Jeśli ktoś jest chętny partycypować w kosztach to będę wdzięczny.