Wyglada to kuriozalnie, nie widać min Bośniaków.
Hake zawsze wykonują All Blacks przed meczami football. I w sumie to fajnie, ze trzymają sie swojej tradycji.

Fajny link Robercie wydłubałeś. Wprawdzie się tam nie spotykają ale sporo ciekawego materiału zarówno zdjęcia z planu Stawki jak i filmy z planu Pancernych. Triumfalny wjazd pancernych do Łodzi robi wrażenie. No i fragment wywiadu z Przymanowskim bardzo wartościowy. Nie chcę dyskutować o przekłamaniach w filmie bo ten temat był wałkowany przez ostatnie kilkanaście lat w każdą stronę ale zwrócenie uwagi na to, że wojna to również normalne życie normalnych ludzi jest bardzo ważne, bo rzeczywiście ostatnio zauważam, że ludziom się wydaje, że wojna to "w nocy nalot, w dzień łapanka" a to nie do końca prawda. Warto pewnie zajrzeć np. do Nowego Kuriera Warszawskiego, tak do tej gadzinówki, ale nie po to aby czytać artykuły typu "zwycięstwo Niemiec na wszystkich frontach świata" tylko przejść do działu ogłoszeń - tam można zobaczyć, że życie w okupowanej Warszawie toczyło się "normalnie", na tyle normalnie, że ludzie nawet kupowali działki pod budowę domu. I tutaj rację ma Przymanowski, że odcinanie tego życia od wojny nie jest właściwe.RobertH pisze:"PANCERNI I KLOSS" - na planie filmowym. Unikalny film ze spotkania KLOSSA z załogą RUDEGO.

Dziękuje PawleK za ładny komentarz . W tym względzie kupiłem i czeka na przeczytanie "1859 dni Warszawy", do Kuriera do tej pory nie dotarłem .Jest gdzieś zeskanowany?PawelK pisze:że ludziom się wydaje, że wojna to "w nocy nalot, w dzień łapanka" a to nie do końca prawda
.... zwróć uwagę na moment 5:45PawelK pisze:Wprawdzie się tam nie spotykają ale

Tak . Zapewne wszystkie wywiady ze scenarzystami kultowych seriali i filmów ,którzy byli schowani w cieniu popularności aktorów tych produkcji ,były by bardzo wartościowe i cenne.PawelK pisze:No i fragment wywiadu z Przymanowskim bardzo wartościowy

Jest na polona.plRobertH pisze:do Kuriera do tej pory nie dotarłem .Jest gdzieś zeskanowany?
widziałem ale to albo jest ustawka albo nawet fotomontaż, natomiast nie wszyscy zwrócili uwagę, że w filmie pancerni spotykają niemieckiego oficera pracującego dla Polaków - epizod z testowaniem nowej broni na poligonie, a w książce CzPiP jest nawet wspomniany J-23.RobertH pisze:. zwróć uwagę na moment 5:45

Fakt, jest o tym mowa. Mam 4pip, przeczytałem ją raz , pamietam ze mnie wtrędy męczyła. Film odbierałem zdecydowanie lepiej. No i brak Olgierda :shock:PawelK pisze:natomiast nie wszyscy zwrócili uwagę, że w filmie pancerni spotykają niemieckiego oficera pracującego dla Polaków - epizod z testowaniem nowej broni na poligonie, a w książce CzPiP jest nawet wspomniany J-23.

Nie mam Twitera ,ale też mi się wyświetla .Fantomas pisze:Dziś, coś innego. Zajrzyjcie proszę na Twitter, a być może znajdziecie koloryzowane zdjęcia osób, które znacie tylko z czarno-białych fotek

W nawiązaniu. Dość charakterystyczna postać . Udało mu się przeżyć. Obecnie profesor nauk ekonomicznych.Fantomas pisze:zdjęcia z Powstania i Powstańców