Pamiątki po Nienackim

Dział poświęcony ciekawym linkom
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kustosz
Głodny przygód
Głodny przygód
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Pamiątki po Nienackim

Post autor: Kustosz »

Wrzucałem już ten link na starym forum, ale myślę, że i tutaj warto:

http://eswiatowid.pl/Galeria/tabid/181/ ... fault.aspx

Prawie jak relikwie:)
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 355 razy
Otrzymał podziękowań: 261 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

Kustosz pisze:Prawie jak relikwie:)
Brakuje tylko gablotek :-)
Nietajenko
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Tytuł: Użytkownik chwilowo nieaktywny
Miejscowość: Olsztyn

Post autor: Nietajenko »

Żaden to katalog ino parę fotografii. Nie wiem dlaczego trzymają to w Elblągu skoro większość spuścizny po Nienackim znajduje się w bibliotece MWiM w Olsztynie. Fakt, katalogowanie tego idzie jak krew z nosa ale i tak uważam, że lepiej byłoby trzymać wszystko w kupie.
Refert non fatigo et consolatoria calceamenta...
Harpagan http://www.harpagan.pl/rajd/
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Nietajenko pisze:Nie wiem dlaczego trzymają to w Elblągu
Chyba nie jest tak, że to wszystko trzymają w Elblągu. Jeśli najedziesz na zdjęcie i przeczytasz opis, to widać, że duża część jest w Bibliotece Warmii i Mazur w Olsztynie. W Elblągu tylko wpadli na pomysł, żeby zrobić zdjęcia.
Nietajenko
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

PawelK pisze:
Nietajenko pisze:Nie wiem dlaczego trzymają to w Elblągu
Chyba nie jest tak, że to wszystko trzymają w Elblągu. Jeśli najedziesz na zdjęcie i przeczytasz opis, to widać, że duża część jest w Bibliotece Warmii i Mazur w Olsztynie. W Elblągu tylko wpadli na pomysł, żeby zrobić zdjęcia.
Chyba rzeczywiście jest tak jak mówisz. Tym bardziej dziwi mnie zupełna przypadkowość zamieszczonych zdjęć. Miałem do czynienia z tymi materiałami w MWiM w Olsztynie i muszę przyznać, że choć nie wszystkie to są w jakimś stopniu skatalogowane i usystematyzowane. A może chodzi o to by stworzyć katalog pamiątek innych niż maszynopisy i brudnopisy dzieł. W takim wypadku nie wiem dlaczego zamieszczono tyle zdjęć papierowych teczek a nie na przykład setek kart pocztowych i listów od młodych czytelników, które są bo widziałem je na własne oczy i miałem w rękach.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

Nietajenko pisze:A może chodzi o to by stworzyć katalog pamiątek innych niż maszynopisy i brudnopisy dzieł.
A może, skoro nie wiesz o co chodzi to chodzi o...

Nasz katalog będzie na bieżąco aktualizowany. Zrealizowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach Programu operacyjnego Promocja czytelnictwa.

Czyli ktoś sobie wymyślił taki sposób na zarabianie pieniędzy?

BTW, zablokował tą stronę straszliwie, na poziomie 10 latka, po roku informatyki w podstawówce. Nie można kopiować tekstu, nie można uruchomić prawego przycisku żeby skopiować zdjęcie ale... nie jest zablokowane źródło strony, gdzie są dostępne i teksty i bezpośrednie linki do zdjęć. Dziecinada na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 414 razy
Otrzymał podziękowań: 323 razy

Post autor: johny »

Super materiały! Szczególnie ciekawe dla mnie maszynopisy powieści i listy "fanów". :-)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Kustosz
Głodny przygód
Głodny przygód

Post autor: Kustosz »

Nietajenko pisze:W takim wypadku nie wiem dlaczego zamieszczono tyle zdjęć papierowych teczek a nie na przykład setek kart pocztowych i listów od młodych czytelników, które są bo widziałem je na własne oczy i miałem w rękach.
Widziałeś ale żadnych zdjęć nie zrobiłeś. I na tym polega przewaga CKiWM w Elblągu;)
Nietajenko
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Kustosz pisze:
Nietajenko pisze:W takim wypadku nie wiem dlaczego zamieszczono tyle zdjęć papierowych teczek a nie na przykład setek kart pocztowych i listów od młodych czytelników, które są bo widziałem je na własne oczy i miałem w rękach.
Widziałeś ale żadnych zdjęć nie zrobiłeś. I na tym polega przewaga CKiWM w Elblągu;)
Chciałem ale mi pani kierownik zabroniła. :-/
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Nietajenko, rozumiem, ze mogę to zobaczyć w muzeum w Olsztynie? Będę w Olsztynie 19.02. to z chęcią bym się wybrał do tego muzeum.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Nietajenko
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

johny pisze:Nietajenko, rozumiem, ze mogę to zobaczyć w muzeum w Olsztynie? Będę w Olsztynie 19.02. to z chęcią bym się wybrał do tego muzeum.
Chętnie wybiorę się tam z tobą, kolego. Tylko dobrze aby się tam kilka dni wcześniej umówić. Jeżeli ten 19ty jest pewny mogę nas ustawić. Co ty na to?
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

To ustawiaj! Ja będę miał ok. 2 h wolnego! Coś między godz 10 a 12.

volenti non fit iniuria!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawe linki”