Takie tam moje nocne rozważania.

Dział poświęcony sprawom ogólnym dotyczącym wolnych dyskusji o wszystkim
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 299 razy

Takie tam moje nocne rozważania.

Post autor: johny »

Tak sobie siedzę wieczorem i myślę sobie o życiu i o tym co w nim jest najważniejsze. A najważniejsze jest chyba być szczerym. Przed sobą i innymi. I mieć twarz...

A może się mylę??? :027:
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez johny, łącznie zmieniany 1 raz.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Re: Takie tam moje nocne rozważania.

Post autor: Czesio1 »

johny pisze:Tak sobie siedzę wieczorem i myślę sobie o życiu i o tym co w nim jest najważniejsze. A najważniejsze jest chyba być szczerym. Przed sobą i innymi. I mieć twarz...

Gdzieś czytałem, że białe twarze mają podwójne języki, ale za Chiny nie mogę sobie tego przypomnieć gdzie. :027:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Czesio1 pisze:
johny pisze:Tak sobie siedzę wieczorem i myślę sobie o życiu i o tym co w nim jest najważniejsze. A najważniejsze jest chyba być szczerym. Przed sobą i innymi. I mieć twarz...

Gdzieś czytałem, że białe twarze mają podwójne języki, ale za Chiny nie mogę sobie tego przypomnieć gdzie. :027:
:-D :-D :-D ;-)
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Brunhilda
Zlotowicz
Zlotowicz
Podziękował;: 108 razy
Otrzymał podziękowań: 142 razy

Post autor: Brunhilda »

A tak. Tez myśle, ze być w zgodzie z samym sobą jest niezmiernie istotne. Wyglada, ze miałeś jakaś decyzje do podjęcia......
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator

Brunhilda pisze:Wyglada, ze miałeś jakaś decyzje do podjęcia......
Nie ja, Bruniu, nie ja...
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

johny pisze:Brunhilda napisał/a:
Wyglada, ze miałeś jakaś decyzje do podjęcia......

Nie ja, Bruniu, nie ja...
To miło, johny, że masz czas na to, aby zagłębiać się w przemyśleniach na temat decyzji innych osób :-)
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 334 razy
Otrzymał podziękowań: 242 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

johny pisze: A najważniejsze jest chyba być szczerym. Przed sobą i innymi. I mieć twarz...
Oj johny, johny, nie nauczyłeś się jeszcze od Mistrza, że 'Grunt się nie przejmować i mieć wygodne buty'?
Konfiturek
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Degustator porzeczek
Podziękował;: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy

Post autor: Konfiturek »

Mi zawsze podobało się stwierdzenie, bodajże z serialu "Dom": " Żyj tak, żeby nikt inny przez ciebie nie cierpiał".
Ale ono chyba nieco kłóci się z sentencją johny'ego, bo , jak wiadomo, czasami "prawda boli"...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dorośli bardzo rzadko przeżywają takie przygody jak Pan Samochodzik. Nie mają na to czasu.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

Konfiturek pisze:Mi zawsze podobało się stwierdzenie, bodajże z serialu "Dom": " Żyj tak, żeby nikt inny przez ciebie nie cierpiał".
Nie dalej jak godzinę temu oglądałem odcinek Domu na Kino Polska na którym padły właśnie te słowa.
Konfiturek pisze: Ale ono chyba nieco kłóci się z sentencją johny'ego, bo , jak wiadomo, czasami "prawda boli"...
Myślę jednak, że tu nikt cierpiał nie będzie tylko dlatego, że ktoś nie ma twarzy a ma za to podwójny język. Ale masz rację Konfiturku, że to boli.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum ogólne”