Czarny sport

Dział poświęcony różnym wydarzeniom sportowym
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 677 razy
Otrzymał podziękowań: 334 razy

Re: Czarny sport

Post autor: Czesio1 »

Yvonne pisze: 22 wrz 2024, 16:40 Niestety, Czesio :(
Jeden punkt!
Bydgoszcz dzisiaj płacze :(

Jak już napisałem Ci smsami oglądałem ten mecz z kolegą w drodze powrotnej z Bieszczad. Przegraliście juniorami. Rybnik wygrał tą formacją 20:7 w dwumeczu. Dziś mieliście w zasadzie tylko dwóch zawodników. Trzech kolejnych trochę słabo a zamiast juniorów to właściwie daje kevlary.
Brak awansu Polonii oznacza że Przyjemski nadal będzie jeździł w Motorze.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 315 razy

Post autor: Yvonne »

Czesio, idziecie dzisiaj na mecz Lublin-Toruń?

Niech wygra lepszy! :)
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Yvonne pisze: 12 kwie 2026, 10:09 Czesio, idziecie dzisiaj na mecz Lublin-Toruń?

Niech wygra lepszy! :)

Jasne, że idziemy.  :564:

Przed meczem spotkanie z Woryną. 

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 315 razy

Post autor: Yvonne »

No! Mamy to!

Do zobaczenia na stadionach w przyszłym roku, Czesio :)
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Gratulacje Yvonne, w końcu dopięliście swego po 13 latach.
Tylko z tym do zobaczenia może być problem bo my na najbliższe dwa sezony nie mamy stadionu, będziemy tułać się po Polsce. 
Awatar użytkownika
Mysikrólik
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: harcerz
Podziękował;: 59 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Post autor: Mysikrólik »

Szachy są bardziej emocjonujące.
Za ten post autor Mysikrólik otrzymał podziękowania (total 2):
johny (22 wrz 2026, 09:04) • irycki (22 wrz 2026, 18:42)
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 425 razy
Otrzymał podziękowań: 330 razy

Post autor: johny »

Mysikrólik pisze: 21 wrz 2026, 21:11 Szachy są bardziej emocjonujące.

Grabisz sobie u Szefostwa.  :-D 

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Barabasz
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Miejscowość: Antoninów
Podziękował;: 251 razy
Otrzymał podziękowań: 280 razy

Post autor: Barabasz »

Kolega mnie właśnie uświadomił, że w czasie meczu żużlowego czas samych wyścigów trwa zaledwie ok 15 minut!
Już teraz wiem dlaczego jak byłem w życiu na 2 meczach tak bardzo się nudziłem (drugi raz poszedłem głównie żeby zobaczyć stadion, mecz był drugorzędny :-D).
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
irycki
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: Pan Motocyklik
Miejscowość: Legionowo
Podziękował;: 232 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: irycki »

Mnie też żużel jakoś nigdy nie jarał.
Pomysł na motocykl który skręca tylko w jedną stronę jest... dziwny.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.

Moje fotoszopki
.
Awatar użytkownika
Barabasz
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Tym bardziej, że jadąc w lewo skręcają kierownicą w prawo, nie mają hamulców, jeżdżą na spirytusie i żeby odpalić motocykl potrzebują mechaników. Dziwadła całkowite.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Co kto lubi. Mnie na przykład zdecydowanie mniej emocjonuje piłka nożna.
Bo jak na nią spojrzeć z boku, to też jest dość osobliwy sport. 22 chłopa, jedna piłka i 90 minut biegania. A efekt końcowy? Bardzo często 0:0 czy 1:0. Czyli przez półtorej godziny wszyscy się starali, żeby ostatecznie wyszło dokładnie to samo, co było przed rozpoczęciem meczu. 
A jak już ktoś strzeli tę jedną bramkę, to potem przez kolejne 30 minut połowa zawodników próbuje nie dopuścić do tego, żeby padła druga. I znowu człowiek siedzi i czeka.
W żużlu przynajmniej nie ma tego problemu. Wyścig trwa kilka minut, ale w tym czasie zawodnicy robią wszystko, żeby się wyprzedzić, a sytuacja potrafi zmienić się kilka razy w ciągu jednego okrążenia. Potem chwila przerwy, kolejny wyścig i znowu coś się dzieje. No i ten zapach 
Ale oczywiście — co kto lubi. I całe szczęście, bo gdyby wszystkich jarało to samo, byłoby strasznie nudno.
Awatar użytkownika
Barabasz
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy

Kilka minut, na pewno? Z tego co czytam, to wyścig trwa 60 do 90 sekund.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 360 razy
Otrzymał podziękowań: 268 razy
Kontakt:

Post autor: PawelK »

Barabasz pisze: 22 wrz 2026, 21:19 Kilka minut, na pewno? Z tego co czytam, to wyścig trwa 60 do 90 sekund.

Z czego bliżej tych 60 sekund niż 90.

A idąc w retorykę o piłce i przekładając na żużel, to siedzą na trybunach ludzie, którzy w większości nigdy w życiu nie spróbowali nawet usiąść na skuterze, przez 15 minut oglądają zawody trwające prawie dwie godziny po to żeby po zakończeniu wynikiem 45:45 mieć to samo co było na początku.
Ale co kto lubi. Niektórzy sport, który w każdych warunkach może uprawiać każdy, niezależnie od tego czy jest bogaty czy biedny, czy ma 5 lat, czy 50, ale zawsze jest to bieganie na świeżym powietrzu. Inni wolą sport, który nie tylko wymaga mega nakładów, nawet jeśli chcesz się bawić w to amatorsko, który powoduje, że siedzisz w oparach spalin i tracisz słuch. Bo podobno to jest urok tych zawodów.

Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 425 razy
Otrzymał podziękowań: 330 razy

Post autor: johny »

Czesio1 pisze: 22 wrz 2026, 20:52 Co kto lubi. Mnie na przykład zdecydowanie mniej emocjonuje piłka nożna.
Bo jak na nią spojrzeć z boku, to też jest dość osobliwy sport. 22 chłopa, jedna piłka i 90 minut biegania. A efekt końcowy? Bardzo często 0:0 czy 1:0. Czyli przez półtorej godziny wszyscy się starali, żeby ostatecznie wyszło dokładnie to samo, co było przed rozpoczęciem meczu. 
A jak już ktoś strzeli tę jedną bramkę, to potem przez kolejne 30 minut połowa zawodników próbuje nie dopuścić do tego, żeby padła druga. I znowu człowiek siedzi i czeka.
W żużlu przynajmniej nie ma tego problemu. Wyścig trwa kilka minut, ale w tym czasie zawodnicy robią wszystko, żeby się wyprzedzić, a sytuacja potrafi zmienić się kilka razy w ciągu jednego okrążenia. Potem chwila przerwy, kolejny wyścig i znowu coś się dzieje. No i ten zapach 
Ale oczywiście — co kto lubi. I całe szczęście, bo gdyby wszystkich jarało to samo, byłoby strasznie nudno.

Czeski, ja już niejednokrotnie takie 0:0 widziałem, że kopara opada. To też po trosze kwestia ligi. Włączasz sobie Premier League i praktycznie masz gwarancję fajnego meczu. 

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
ODPOWIEDZ

Wróć do „To i owo na sportowo”