Dzisiaj byłem u mamy i znalazłem takie coś. Moja pamiątka z lat 80 po mazurskich wojażach!
Zabieram ze sobą na zlot!
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez johny, łącznie zmieniany 3 razy.
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Może warto byłoby porozmawiać o programie zlotu. W programie wstepnym zamieszczonym w temacie "Termin Niewidzialnego Zlotu", jest propozycja, żeby Muzeum Warmii i Mazur w Olsztynie odwiedzić już w środę. Z tym, że planowalismy, żeby wizyta w muzeum miała charakter uroczysty, tak jak w dotychczasowych zlotach spotkania z burmistrzami. Nie wiem tylko ile osób będzie mogło wziąć urlop w środę i przyjechać do Ostródy już tego dnia. Muzeum jest też czynne w soboty i niedziele, nie mówiąc o piątku.
TomaszK pisze:Może warto byłoby porozmawiać o programie zlotu. W programie wstepnym zamieszczonym w temacie "Termin Niewidzialnego Zlotu", jest propozycja, żeby Muzeum Warmii i Mazur w Olsztynie odwiedzić już w środę. Z tym, że planowalismy, żeby wizyta w muzeum miała charakter uroczysty, tak jak w dotychczasowych zlotach spotkania z burmistrzami. Nie wiem tylko ile osób będzie mogło wziąć urlop w środę i przyjechać do Ostródy już tego dnia. Muzeum jest też czynne w soboty i niedziele, nie mówiąc o piątku.
Tak, powoli możemy zacząć dyskusję na temat programu zlotu. Do końca stycznia mam określić się w naszej bazie czy rezerwujemy noclegownię i dla ilu miejsc. Wtedy też postaram się dowiedzieć szczegółów na temat ewentualnego rejsu na Czarci Ostrów. Jak już będziemy coś w tej sprawie wiedzieli to będziemy mogli nakreślać plan zlotu.
Co do odwiedzin w Muzeum jeśli otrzymamy odpowiedź i uda się zorganizować oficjalne spotkanie to lepiej żeby odbyło się ono w piątek bądź w sobotę. Wtedy będzie nas na pewno więcej niż w środę.
Milady pisze:Proszę również mnie dopisać - 1 lub 2 osoby.
Bardzo proszę:
1) Yvonne - 4 osoby
2) panna Monika - 1 osoba
3) johny - 2 lub 4 osoby
4) TomaszK - 1 osoba
5) zbychowiec - 1 osoba
6) Czesio1 - 1 lub 2 osoby
7) Milady - 1 lub 2 osoby
A zatem mamy już na liście 11-15 osób. Kto jeszcze, kto?
Chciałbym w tym miejscu zaznaczyć, że nasze zloty, nie są imprezami zamkniętymi, zarezerwowanymi tylko dla stałych bywalców forum. Zachęcamy wszystkich zaglądających tutaj wielbicieli przygód Pana Samochodzika, do udziału w Niewidzialnym Zlocie, jak również do pisania na forum.
TomaszK pisze:Chciałbym w tym miejscu zaznaczyć, że nasze zloty, nie są imprezami zamkniętymi, zarezerwowanymi tylko dla stałych bywalców forum. Zachęcamy wszystkich zaglądających tutaj wielbicieli przygód Pana Samochodzika, do udziału w Niewidzialnym Zlocie, jak również do pisania na forum.
Dokładnie! Zapraszamy na zlot zarówno wszystkich tych, którzy bywali na poprzednich spotkaniach jak również tych, którzy nie mieli jeszcze okazji z nami się spotkać. Zlot jest imprezą OTWART¡!!
Hanka pisze:Też się wybieram, proszę więc mnie dopisać
Mówisz i masz
1) Yvonne - 4 osoby
2) panna Monika - 1 osoba
3) johny - 2 lub 4 osoby
4) TomaszK - 1 osoba
5) zbychowiec - 1 osoba
6) Czesio1 - 1 lub 2 osoby
7) Milady - 1 lub 2 osoby
8) Hanka - 1 osoba
Mysikrólik pisze:Ja też chętnie bym się wybrał. Do tej pory na Mazurach nie byłem nigdy jako turysta.
Ale byś się wybrał, czy się wybierzesz? Liczymy na to drugie!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
TomaszK pisze:
Czy Bath widniejące przy Twoim nicku, to Bath znane z książki Dickensa "KLub Pickwicka" ? Chociaż pewnie Cię już o to pytałem...
Tak. I z "Opactwa Northanger" Jane Austen. W tamtym okresie, żeby się liczyć w towarzystwie, trzeba było tam bywać, cała śmietanka towarzyska jeździła do wód
A o ikonkę poproszę
Wiadomości z (przed)ostatniej chwili mamy już zaklepaną bazę noclegową w Niedźwiedzim Rogu. Do naszej dyspozycji jest na ten moment sześć pokojów: 1) jeden 4-osobowy
2) dwa 3-osobowe
3) trzy 2-osobowe
Dwa z tych ostatnich mamy zajęte dla zbychowca i TomaszKa reszta do wyboru do koloru.
Druga sprawa to rejs na Fort Lyck. Właścicielka naszej bazy jest po słowie z osobą dysponująca kutrem i mamy słowną obietnicę że zostaniemy tam zawiezieni. Mam też nadzieję, że uda się zorganizować dwa kursy, wszak niektórzy z nas są zainteresowani noclegiem na wyspie, czyż nie tak Yvonne, johny a może ktoś jeszcze?
Ostatnio zmieniony 23 sty 2016, 18:34 przez Czesio1, łącznie zmieniany 1 raz.