Postanowiłam spapugować pomysł Fantomasa i zaproponować Wam Forową Listę Przebojów Muzyki Filmowej.
Czy ktoś chciałby się pobawić i w taką listę?
Dajcie znać, ale na razie bez utworów.
Jeśli pomysł spotka się z aprobatą, to wymyślę regulamin i jutro wrzucę.
Już jest jutro i wrzucam
REGULAMIN:
1. Forowicze wspólnie wybierają najlepsze utwory muzyki filmowej.
2. Każdy może zgłosić maksymalnie 10 utworów.
3. Zgłoszenia należy wrzucić w wątku do 31 maja.
4. Można zgłaszać utwory zarówno z filmów, jak i seriali.
5. Można zgłaszać utwory zarówno z filmów dla dorosłych, jak i bajek oraz filmów animowanych.
6. Można zgłaszać utwory zarówno z filmów/seriali polskich, jak i zagranicznych.
7. Można zgłaszać zarówno piosenki, jak i utwory instrumentalne.
8. Można zgłaszać zarówno utwory napisane specjalnie dla filmu, jak i piosenki znane wcześniej, które zostały wykorzystane przez twórców filmu. Podsumowując: można zgłosić każdy utwór/piosenkę, który/która wystąpiła w jakimkolwiek filmie/serialu.
Wyjątkiem niech będą utwory z filmów biograficznych, które należą do repertuaru przedstawianego w filmie artysty.
9. Podczas ogłaszenia swojego wyboru należy podać: tytuł utworu, nazwisko kompozytora, tytuł filmu/serialu, z którego pochodzi oraz link.
10. Po upływie terminu zostanie założona ankieta wstępna.
11. Forowicze będą mogli zagłosować na 20 utworów.
12. Ankieta otwarta będzie przez 2 tygodnie.
13. Po zakończeniu ankiety wstępnej do ścisłego finału przejdzie 20 utworów, które uzyskają najwięcej głosów.
14. Następnie zostanie założona ankieta finałowa.
15. Forowicze będą głosować na najlepsze ich zdaniem utwory z listy finałowej przez tydzień. Będzie można oddać 10 głosów.
16. Wyniki zostaną ogłoszone po zakończeniu ankiety.
Osobą odpowiedzialną za zebranie nomincji, przygotowanie ankiety oraz ogłoszenie jej wyników jestem oczywiście ja.