POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
A ja zostałem zmuszony do wyjazdu na Majorkę. Nie śmiejcie się. Wszystkie atrakcje to leżenie całymi dniami na hotelowym basenie, przy 33-stopniowym upale, po walce o miejsce pod parasolem. Hotel niby wielogwiazdkowy ale klimatyzacją ledwo działa, w pokoju 30 stopni, będę miał dzisiaj kolejną nieprzespaną noc. Jedzenie hotelowe paskudne ale do restauracji na mieście nie pójdziemy bo przecież jedzenie mamy opłacone. Jak byłem dzieckiem to wakacje na Majorce były nieosiągalnym szczytem możliwości, a teraz liczę dni do powrotu.
Długo tam zostajecie, Johny ? Będę mógł dołączyć ?
Za ten post autor TomaszK otrzymał podziękowania (total 2):
TomaszK pisze: ↑17 lip 2025, 19:59
A ja zostałem zmuszony do wyjazdu na Majorkę. Nie śmiejcie się. Wszystkie atrakcje to leżenie całymi dniami na hotelowym basenie, przy 33-stopniowym upale, po walce o miejsce pod parasolem. Hotel niby wielogwiazdkowy ale klimatyzacją ledwo działa, w pokoju 30 stopni, będę miał dzisiaj kolejną nieprzespaną noc. Jedzenie hotelowe paskudne ale do restauracji na mieście nie pójdziemy bo przecież jedzenie mamy opłacone. Jak byłem dzieckiem to wakacje na Majorce były nieosiągalnym szczytem możliwości, a teraz liczę dni do powrotu.
Długo tam zostajecie, Johny ? Będę mógł dołączyć ?
Tomku, to były tylko 2 noce. Krótki wypad poza śmierdzącą, głośną miejska cywilizację. Ale jeśli masz ochotę na coś takiego to jestem otwarty. Może jeszcze ktoś się dołączy? p.s. Kemping nazywa się Bajeczny zachód i nie ma w tym krzty przesady. Zanim zaszyłem się w namiocie siedziałem tak długo i patrzyłem na zachód słońca aż się zrobił kompletny mrok
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Tomaszku, dlaczego mielibyśmy się śmiać?
Sama marzę o Majorce od kilku lat i wybieramy się tam w przyszłym roku.
Tyle że na pewno nie leżeć przy basenie.
My na takich wakacjach dużo zwiedzamy, a na Majorce jest co oglądać.
Można na przykład podążyć śladami Szopena.
Byliście?
Yvonne pisze: ↑17 lip 2025, 21:46
Byliście?
Właśnie to chciałem napisać. Na Majorce tydzień to mało żeby zobaczyć większość must-see. Sama Palma to przynajmniej jeden dzień w trybie ekspresowym.
A jeszcze są: Sa Dragonera, Valdemossa, Soller i tramwaj do Port de Soller, Pollensa, Formentor, Coves del Drac, pociąg z Palmy do Soller jadący widokową trasą przez góry...
Yvonne pisze: ↑17 lip 2025, 21:46
Byliście?
Właśnie to chciałem napisać. Na Majorce tydzień to mało żeby zobaczyć większość must-see. Sama Palma to przynajmniej jeden dzień w trybie ekspresowym.
A jeszcze są: Sa Dragonera, Valdemossa, Soller i tramwaj do Port de Soller, Pollensa, Formentor, Coves del Drac, pociąg z Palmy do Soller jadący widokową trasą przez góry...
Fajnie, że piszesz bo mi też Majorka kojarzyła się wyłącznie z hotelami ***** i odpoczynkiem stacjonarnym nad wodą/w wodzie.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
TomaszK pisze: ↑18 lip 2025, 10:33
"A po co chcesz jeździć, dzieci wolą basen"
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
Czesio1 pisze: ↑17 lip 2025, 21:07TomaszKu, to może przy okazji żeglarskiego zlotu nocleg pod namiotem zamiast tych domków?
Ciekawa propozycja. Tylko kto mi rozłoży namiot
Chociaż taki jak ma Johny wygląda na prosty w obsłudze.
Jezu i jeszcze ta jajecznica...
Namiot rozkładał się jakieś 2 sekundy, a składał 3 minuty. Jest super
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
TomaszK pisze: ↑18 lip 2025, 10:33
"A po co chcesz jeździć, dzieci wolą basen"
Tylko po co sie pchać na Majorkę? W Polsce też są baseny.
Też o tym pomyślałem. Niedaleko mnie jest świetny kompleks Fala.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!