9NEWS Sydney
A przez niektóre dzielnice przepłynęła rzeka. W minuty...
9NEWS Sydney

No tam byś miał konkretne trzęsienia ziemi i wulkany. Pewien starszy Maorys opowiadał, ze obudzili się kiedyś i sąsiedniej wioski już nie było. Była za to w tym miejscu górka! A Christchurch pare lat temu? City się zawaliło. Udało mi się zobaczyć jeszcze centrum przed tym trzęsieniem.Barabasz pisze:Coraz mniej mi się ten kontynent podoba, a kiedyś miałem zamiar wyemigrować do Nowej Zelandii.

No to tu chyba najlepsze będą konopie indyjskie...RobertH pisze:Na pociechę .
Czas założyć ogródek warzywny:).

Oj no chciałabym... trochę czarnohumorowo odpowiem:TomaszK pisze:Bruniu, napiszesz coś fajnego o Australii ?

Oj nie strasz żony! Nie przyjadą na targi. Jedne po drugiej granice się zamykają dla Chińczyków. Nie wpuszcza ich do Polski. A ci Chińczycy, którzy już wrócili to pewnie studenci? Wrócili na początku stycznia? To już inkubacyjny okres minął. 14 dni. Polska jes5 chyba jednym z bezpieczniejszych krajów pod tym względem. Australia jest na ekstremalnie drugim końcu. Sydney i Melbourne są najbardziej zagrożonymi miastami wśród krajów zachodnich. Do Sydney do połowy kwietnia wjedzie z Chin ponad 200 k Chińczyków, obywateli bądź rezydentów Australii. do Melbourne ponad 150 k. To jest tych, spoza Wuhan. Te osoby, tj obywatele Australii, którzy są w Wuhan teraz właśnie są przewożeni ale na Wyspę Bożonarodzeniowa. Tam przejdą kwarantannę.TomaszL pisze:Ale pocieszyłem ją - za kilka dni u nas będą targi i wystawiać się będą Chińczycy. Mamy też studentów z Chin. Do Polski zdążyło wrócić trochę osób z Chin (Wuhanu).

Tylko, że nie potwierdzono, że ten człowiek zmarł z powodu koronowirusa.Brunhilda pisze:Ale jak może być inaczej skoro media pokazują takie obrazki?