Brzesc Kujawski
- templariusz72
- Zlotowicz

- Tytuł: opis w budowie :)
- Miejscowość: Solec Kujawski
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Brzesc Kujawski
http://wiadomosci.onet.pl/kujawsko-pomo ... -do/pk8ne7
az nabrałem ochoty by sie tam wybrac , a własnie Czesio na kiedy planowane jest otwarcie "wyspy złoczyńców"?
az nabrałem ochoty by sie tam wybrac , a własnie Czesio na kiedy planowane jest otwarcie "wyspy złoczyńców"?
Ostatnio zmieniony 14 sty 2016, 09:38 przez templariusz72, łącznie zmieniany 4 razy.
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Pisaliśmy już o tym! Otwarcie miało już być na jesieni ale sprawa się przeciągnęła. Myślę, że realna jest najbliższa jesień bo na razie żadnych nowych wiadomości w tym aspekcie nie ma.
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- templariusz72
- Zlotowicz

- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Re: Brzesc Kujawski
Czekamy templariuszu72 na sygnał od Hanki, która na miejscu ma informacje z pierwszej ręki. Póki co trudno określić termin, bowiem masa prac przy wyspie jest do zrobienia. Mam nadzieję, że uda się zrealizować projekt i że wyspa zostanie otwarta w tym roku.templariusz72 pisze: Czesio na kiedy planowane jest otwarcie "wyspy złoczyńców"?
- templariusz72
- Zlotowicz

Rozumiem Czesio
, w takim razie czekam na dalsze informacje w tej sprawie.
A ze w Brzesciu nigdy wczesniej nie byłem,to wybiore sie tam z czystej ciekawosci jeszcze przed oficjalnym otwarciem wyspy
A ze w Brzesciu nigdy wczesniej nie byłem,to wybiore sie tam z czystej ciekawosci jeszcze przed oficjalnym otwarciem wyspy
Ostatnio zmieniony 15 sty 2016, 11:10 przez templariusz72, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Hanka
- Zlotowicz

- Tytuł: Hanka
- Miejscowość: Brześć Kujawski
- Podziękował;: 171 razy
- Otrzymał podziękowań: 156 razy
Ale odkrycie!!!
Poczytajcie, widziałam to co zostało odkopane.
https://nwloclawek.pl/artykul/historycz ... U1KpgO-q-Q
Poczytajcie, widziałam to co zostało odkopane.
https://nwloclawek.pl/artykul/historycz ... U1KpgO-q-Q
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
Fajne odkrycie.

Tylko nie wiem na jakiej podstawie liczą na odzyskanie przy okazji popiersia Piłsudskiego? Przecież raczej nikt go nie zakopywał na rynku? Jeśli ktoś go ukrył, to albo wywiózł z miasta (i np. gdzieś zakopał), albo schował w jakiejś piwnicy... Jak przez tyle lat nie „wyszedł”, to raczej małe szanse, że się znajdzie, chyba że przypadkiem.
Tylko nie wiem na jakiej podstawie liczą na odzyskanie przy okazji popiersia Piłsudskiego? Przecież raczej nikt go nie zakopywał na rynku? Jeśli ktoś go ukrył, to albo wywiózł z miasta (i np. gdzieś zakopał), albo schował w jakiejś piwnicy... Jak przez tyle lat nie „wyszedł”, to raczej małe szanse, że się znajdzie, chyba że przypadkiem.
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.
-
Hanka
- Zlotowicz

- Tytuł: Hanka
- Miejscowość: Brześć Kujawski
- Podziękował;: 171 razy
- Otrzymał podziękowań: 156 razy
Burmistrz rozmawiał z osobą, która wie, kto i gdzie to ukrył. Może osoba, która to ma boi się konsekwencji. Jest szansa ze to popiersie istnieje i zostanie odzyskane.
- TomaszL
- Forowy Badacz Naukowy

- Miejscowość: wielkopolskie
- Podziękował;: 789 razy
- Otrzymał podziękowań: 258 razy
W Poznaniu zrobiono z Cytadeli (która jest na wzgórzu i góruje nad miastem) park po 1945 roku. Od strony miasta zrobiono schody na szczyt wzgórza i dodatkowo umieszczono tam iglicę o wysokości około 20 metrów. A na szczycie iglicy była 2 metrowa podświetlana czerwona gwiazda, żeby Poznań pamiętał o "przyjaźni" Polsko-Radzieckiej. Z wielu punktów miasta było widać czerwone światło po zmroku. W 1990 roku okazało się że gwiazda nagle zniknęła. Znalazła się, ale osoby które były za to odpowiedzialne wolą być anonimowe.
"Kto buchnął gwiazdę?"
https://kulturaupodstaw.pl/kto-buchnal-gwiazde/
"Kto buchnął gwiazdę?"
https://kulturaupodstaw.pl/kto-buchnal-gwiazde/
Ostatnio zmieniony 26 sty 2025, 18:56 przez TomaszL, łącznie zmieniany 1 raz.
- irycki
- Zlotowicz

- Tytuł: Pan Motocyklik
- Miejscowość: Legionowo
- Podziękował;: 169 razy
- Otrzymał podziękowań: 201 razy
Świetna historia! Nie słyszałem o tym wcześniej.
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
Moje fotoszopki (aktualiz. 20.06.2024)
.