Witam wszystkich serdecznie

Tu napisz kilka słów o sobie
Awatar użytkownika
templariusz72
Zlotowicz
Zlotowicz
Tytuł: opis w budowie :)
Miejscowość: Solec Kujawski
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Witam wszystkich serdecznie

Post autor: templariusz72 »

Mam na imię Dariusz , 42 lata i pochodzę z Solca Kujawskiego.Pana Samochodzika czytam od 10 roku życia,moje ulubione ksiażki to Niesamowity Dwór (była to moja pierwsza książka z tej serii),Wyspa Złoczyńców, Uroczysko i Templariusze.Postaram się o ile czas mi na to pozwoli zaglądać tu jak najczęściej :)
Pozdrawiam wszystkich
Ostatnio zmieniony 11 cze 2014, 12:26 przez templariusz72, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator
Tytuł: Ojciec Prowadzący
Podziękował;: 599 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Post autor: Czesio1 »

Witaj Darku/templariuszu72!
Rozgość się i zaglądaj do nas jak najczęściej.
:564: :564: :564: :564: :564:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Wilhelm Tell
Zlotowicz
Zlotowicz

Post autor: Wilhelm Tell »

Templariuszu72 skoro tak lubisz książkę Pan Samochodzik i templariusze to zapraszam cię do wzięcia udziału w moim konkursie wiedzy o tej książce. :564:
Glory, glory Man Utd!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
templariusz72
Zlotowicz
Zlotowicz

Dzięki ale konkursy to nie moja specjalność :) (brak szczęścia i czasu )
TomaszK
Forowy Badacz Naukowy
Forowy Badacz Naukowy
Podziękował;: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 610 razy

Post autor: TomaszK »

Witaj Templariuszu ! Kujawy to ostatnio mój ulubiony region Polski.
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

Witaj serdecznie Ziomalku Templariuszu

Witam Cię na forum i pozdrawiam z Bydgoszczy :564:
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 273 razy

Post autor: Yvonne »

TomaszK pisze:Kujawy to ostatnio mój ulubiony region Polski.
To kiedy przyjedziesz zwiedzać bydgoskie śluzy i kanały szlakiem Czterech Pancernych? ;-)
Awatar użytkownika
misia
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: miasto Łódź
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: misia »

Witam na naszym forum :564:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Praw­da leży pośrod­ku - może dla­tego wszys­tkim za­wadza" - Arystoteles
Adi90

Post autor: Adi90 »

Witaj i naturalnie pozostaje życzyć udanego pobytu na forum! :-)
złoczyńca
Żądny przygód
Żądny przygód
Tytuł: rozglądam się
Miejscowość: ćmiłów
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: złoczyńca »

strzała templariuszu ;-)
Awatar użytkownika
VdL
Zlotowicz
Zlotowicz
Miejscowość: dokąd
Podziękował;: 143 razy
Otrzymał podziękowań: 119 razy

Post autor: VdL »

Óć wita! :564:
Z konkursami tez tak myślałem, że to nie dla mnie. Nadmienię, konkursy wciągają!
Von Dobeneck

Post autor: Von Dobeneck »

Witaj templariusz72! Chciałbym tylko zaznaczyć, że już za sam nick masz plusa. :D A za Wyspę masz dodatkowe dwa, bo nie dość, że to ulubiona część Czesia, to jeszcze moja. Nie wiem czy Czesio weźmie to pod uwagę, ale jeśli Mu przypadniesz do gustu, to możesz nawet wystawić koncert black metalowy. Nie ukrywam, że ja docenię :P :DD
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze:Witaj templariusz72! Chciałbym tylko zaznaczyć, że już za sam nick masz plusa. :D A za Wyspę masz dodatkowe dwa, bo nie dość, że to ulubiona część Czesia, to jeszcze moja. Nie wiem czy Czesio weźmie to pod uwagę, ale jeśli Mu przypadniesz do gustu, to możesz nawet wystawić koncert black metalowy. Nie ukrywam, że ja docenię :P :DD
A bo przecież Wyspa to najlepsza część samochodzikowa. Wszyscy o tym wiemy, a ci co nie wiedzą to tak naprawdę wiedzą tylko jeszcze o tym nie wiedzą, że wiedzą. :-D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Von Dobeneck

W kwestii poparcia macie panowie moje całkowite poparcie. :D
Awatar użytkownika
templariusz72
Zlotowicz
Zlotowicz

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze:Witaj templariusz72! Chciałbym tylko zaznaczyć, że już za sam nick masz plusa. :D A za Wyspę masz dodatkowe dwa, bo nie dość, że to ulubiona część Czesia, to jeszcze moja. Nie wiem czy Czesio weźmie to pod uwagę, ale jeśli Mu przypadniesz do gustu, to możesz nawet wystawić koncert black metalowy. Nie ukrywam, że ja docenię :P :DD
A bo przecież Wyspa to najlepsza część samochodzikowa. Wszyscy o tym wiemy, a ci co nie wiedzą to tak naprawdę wiedzą tylko jeszcze o tym nie wiedzą, że wiedzą. :-D
a nie Niesamowity Dwór? :027:
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

templariusz72 pisze:
Czesio1 pisze:
a nie Niesamowity Dwór? :027:
Niesamowity dwor jest swietny sle Wyspy nie przebije :-)
bigos
Uwielbia przygody
Uwielbia przygody
Tytuł: bigos
Miejscowość: Mazowsze

O wyższości Dworu nad Wyspą ...

Post autor: bigos »

A na mnie Niesamowity Dwór robi większe wrażenie, chociaż oczywiście Wyspa to też klasa. Dwór wydaje mi się jednak troszkę bardziej "dopracowany i dopieszczony", i ta atmosfera w Niesamowitym Dworze bardziej na mnie działa. Ale oczywiście rzecz gustu.

Obie są niezastąpione z minimalnym wskazaniem na Dwór ...

ps.
No i oczywiście postać Bigosa ... :-D mniam, mniam
Von Dobeneck

Dwór jest świetny, ma klimat jesieni, który uwielbiam, dużo humoru i tajemnicę, ale Wyspa jest cięższego kalibru. Tutaj jest morderstwo, stare bunkry, jak na moim Podlasiu, powraca temat II Wś. Żyje jeszcze wielu ludzi, pamiętających dawne czasy, których teraz już nie ma zbyt wielu. Jest jeszcze, przynajmniej na początku książki, samotne biwakowanie Tomasza, picie wody z Wisły. Teraz, gdy tylko rozbije się namiot, zaraz obok wyrastają nowe :/ No chyba, że rozbiję ja sam na Podlasiu. Znam miejsca, gdzie jeszcze można posiedzieć w ciszy, bez natrętnych "turystów", ale nie pokaże nikomu. :P :D Zdecydowanie wolę Wyspę.
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze: Teraz, gdy tylko rozbije się namiot, zaraz obok wyrastają nowe :/
O ile wcześniej nie zjawi się jakiś stróż prawa i nie nałoży na Ciebie mandatu za rozbicie namiotu w miejscu do tego nie przeznaczonym. :-/
Von Dobeneck pisze: Znam miejsca, gdzie jeszcze można posiedzieć w ciszy, bez natrętnych "turystów", ale nie pokaże nikomu.
Oj nie będziesz taki Alfredzie. Gdyby kiedyś była ku temu okazja to chyba zdradzisz jakiś ustronny zakątek Czesiowi? ;-)
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze: Teraz, gdy tylko rozbije się namiot, zaraz obok wyrastają nowe :/
O ile wcześniej nie zjawi się jakiś stróż prawa i nie nałoży na Ciebie mandatu za rozbicie namiotu w miejscu do tego nie przeznaczonym. :-/
Von Dobeneck pisze: Znam miejsca, gdzie jeszcze można posiedzieć w ciszy, bez natrętnych "turystów", ale nie pokaże nikomu.
Oj nie będziesz taki Alfredzie. Gdyby kiedyś była ku temu okazja to chyba zdradzisz jakiś ustronny zakątek Czesiowi? ;-)
Zapomniałem cytowania selektywnego... :oops:
Z tymi stróżami, to masz Czesiu niestety rację :/ Ale znam miejsca, gdzie taki stróż nie trafi, prędzej zje własną czapkę. :D
Może bym zdradził taki zakątek, o ile Czesio nie zabrałby ze Sobą aparatu, kamery i poszedł z zawiązanymi oczami. :P :D
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze: Zapomniałem cytowania selektywnego... :oops:
Z tymi stróżami, to masz Czesiu niestety rację :/ Ale znam miejsca, gdzie taki stróż nie trafi, prędzej zje własną czapkę. :D
Może bym zdradził taki zakątek, o ile Czesio nie zabrałby ze Sobą aparatu, kamery i poszedł z zawiązanymi oczami. :P :D
Hmmmm, oczy to bym dał sobie zawiązać ale z aparatem to gorzej bo ja wszędzie na wyprawy zabieram rejestrator obrazów. :027:
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze: Zapomniałem cytowania selektywnego... :oops:
Hmmmm, oczy to bym dał sobie zawiązać ale z aparatem to gorzej bo ja wszędzie na wyprawy zabieram rejestrator obrazów. :027:
Na to też się znajdzie sposób: zawiązałoby się oko rejestratora. :027:
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze: Na to też się znajdzie sposób: zawiązałoby się oko rejestratora. :027:
A co Ty tam ukrywasz? Skarby jakieś? :027:
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze: Na to też się znajdzie sposób: zawiązałoby się oko rejestratora. :027:
A co Ty tam ukrywasz? Skarby jakieś? :027:
Oczywiście: ciszę, gniazdo łabędzi, żeremie bobrów, dzikie wyspy na środku Bugu, to mało?
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze: Oczywiście: ciszę, gniazdo łabędzi, żeremie bobrów, dzikie wyspy na środku Bugu, to mało?
Bardzo...dużo!! Zwłaszcza jeśli nie dotrze tam żaden stróż prawa z mandatem za parkowanie namiotu. :-D
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze: Oczywiście: ciszę, gniazdo łabędzi, żeremie bobrów, dzikie wyspy na środku Bugu, to mało?
Bardzo...dużo!! Zwłaszcza jeśli nie dotrze tam żaden stróż prawa z mandatem za parkowanie namiotu. :-D
Nie dotrze, bo samochód zostawia się u zaprzyjaźnionego sąsiada, namiot też. :D
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze:Znam miejsca, gdzie jeszcze można posiedzieć w ciszy, bez natrętnych "turystów", ale nie pokaże nikomu.
A tak przy okazji to ja już gdzieś czytałem podobne słowa. Ale gdzie? Hmmmm, niech pomyślę. Aaaa już wiem gdzie:

"— Myślałam, że Indianie nie mają trosk finansowych — powiedziała Monika. — Znają żyły złota. Zabierają z nich, ile chcą i wymieniają na banknoty.
Nie lubiłem, gdy ktoś drwił z Winnetou. Pośpieszyłem z odsieczą:
— Mój przyjaciel zna wiele wspaniałych skarbów krajobrazowych, ale nie wymieni ich na pieniądze."
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze:Znam miejsca, gdzie jeszcze można posiedzieć w ciszy, bez natrętnych "turystów", ale nie pokaże nikomu.
A tak przy okazji to ja już gdzieś czytałem podobne słowa. Ale gdzie? Hmmmm, niech pomyślę. Aaaa już wiem gdzie:

"— Myślałam, że Indianie nie mają trosk finansowych — powiedziała Monika. — Znają żyły złota. Zabierają z nich, ile chcą i wymieniają na banknoty.
Nie lubiłem, gdy ktoś drwił z Winnetou. Pośpieszyłem z odsieczą:
— Mój przyjaciel zna wiele wspaniałych skarbów krajobrazowych, ale nie wymieni ich na pieniądze."
He he. Czesiek, jesteś bystrzacha :D Powiem Ci, że kiedyś, po którymś tam razie przeczytania Winnetou, miałem myśl, żeby zbudować taki wigwam. Jest to możliwe, ponieważ posiadam działkę w małym kompleksie leśnym na Podlasiu, ale niestety, nie mam na to czasu. :/ Ale wzorem Winnetou, nie wymieniłbym tej działki na pieniądze. :D
Awatar użytkownika
Czesio1
Administrator
Administrator

Von Dobeneck pisze: He he. Czesiek, jesteś bystrzacha :D Powiem Ci, że kiedyś, po którymś tam razie przeczytania Winnetou, miałem myśl, żeby zbudować taki wigwam. Jest to możliwe, ponieważ posiadam działkę w małym kompleksie leśnym na Podlasiu, ale niestety, nie mam na to czasu. :/ Ale wzorem Winnetou, nie wymieniłbym tej działki na pieniądze. :D
Wszystko ładnie pięknie tylko jest tu jedno małe "ale". Ten cytat jest z "Niewidzialnych". :027:
Alfredzie, jak możesz nie mieć czasu na tak rewelacyjny pomysł?????? :-/
Von Dobeneck

Czesio1 pisze:
Von Dobeneck pisze: He he. Czesiek, jesteś bystrzacha :D Powiem Ci, że kiedyś, po którymś tam razie przeczytania Winnetou, miałem myśl, żeby zbudować taki wigwam. Jest to możliwe, ponieważ posiadam działkę w małym kompleksie leśnym na Podlasiu, ale niestety, nie mam na to czasu. :/ Ale wzorem Winnetou, nie wymieniłbym tej działki na pieniądze. :D
Wszystko ładnie pięknie tylko jest tu jedno małe "ale". Ten cytat jest z "Niewidzialnych". :027:
Alfredzie, jak możesz nie mieć czasu na tak rewelacyjny pomysł?????? :-/
Wszystko pięknie, tylko, że ja po przeczytaniu Winnetou miałem taki pomysł, nie po Niewidzialnych. :P
Zwyczajnie nie mam czasu. :/ Zresztą, kiedy miałbym tam bywać, jeśli siedzę w Warszawie i tylko dwa trzy razy w roku udaje mi się wyskoczyć na 3-4 dni? Nie ma to sensu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Początek przygody”