Ciekawostki z Australii
-
Brunhilda
- Zlotowicz

- Podziękował;: 108 razy
- Otrzymał podziękowań: 142 razy
A no tak! Oczywiscie. W mrozie moga bumerangi zachowywać sie nie tak jak bysmy sie spodziewali! Żebyście kogos nie upolowali!😃😃😃
W ramach spciekawostek z A. Mam film z naszego uniwersytetu o tym, ze nasi naukowcy odkryli, ze ośmiornice maja zycie towarzyskie!😳😳 biją sie i w ogole!
W ramach spciekawostek z A. Mam film z naszego uniwersytetu o tym, ze nasi naukowcy odkryli, ze ośmiornice maja zycie towarzyskie!😳😳 biją sie i w ogole!
-
Brunhilda
- Zlotowicz

Wypuścili Jocelyne Elliott. Była porwana w styczniu tego roku wraz z mężem,lekarzem w Burkina Faso przez grupę identyfikująca sie z al Qaeda. Australijczycy. Po osiemdziesiątce oboje. Zbudowali tam szpital, leczyli lokalnych ludzi od 40 lat. No uwierzyć nie mozna! I jeszcze lokalni ludzie sie wypowiedzieli:
"Jak to? Jak mozna ich było porwać? Kto nas bedzie leczył teraz? I w ogole przeciez to ńie byli turyści!..."
No tak. Bo turystow przeciez mozna porywac....
Troche mnie to zatrzymuje przeć wyjazdem w podobne rejony...
"Jak to? Jak mozna ich było porwać? Kto nas bedzie leczył teraz? I w ogole przeciez to ńie byli turyści!..."
No tak. Bo turystow przeciez mozna porywac....
Troche mnie to zatrzymuje przeć wyjazdem w podobne rejony...
Ostatnio zmieniony 07 lut 2016, 12:55 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Brunhilda
- Zlotowicz

Totalne zaćmienie słońca widoczne bedzie 9 marca, tylko kurcze skad! Z Indonezji. No nie! No szkoda. Wielka. Z wysp dookoła tylko częściowe bedzie widoczne. To wlasciwie nic nie widać przy częściowym. U nas bylo tez czesciowe pare lat temu i nie mozna powiedzieć, zeby coś było inaczej. Troche bylo zachmurzone niebo akurat. Ale ńie był ciemniej jakos znacznie. No lekko. I tak na slonce nie wolno patrzeć wiec nie moge powiedzieć, zeby jakos zostało mi to w pamięci jako wydarzenie.
Na mapce pokazane gdzie bedzie najlepiej widać
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 036713.jpg medium= large= group=33857][/gimg]
Na mapce pokazane gdzie bedzie najlepiej widać
[gimg small=http://pansamochodzik.org.pl/przygoda/i ... 036713.jpg medium= large= group=33857][/gimg]
Ostatnio zmieniony 14 lut 2016, 14:53 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Brunhilda
- Zlotowicz

No nic. Musiałabym leciec do Indonezji np na Borneo, a to odpada. Z dwóch powodow. 1. Ze względów patriotycznych: moja stopa tam nie postanie, 2. Ze względów prywatnych: W KONCU. Alleluja! Zdecydowałam sie naprawić to wiązadło w kolanie. Bo w koncu zrobi mi sie "kuśtyk" jak w Knopielce. Za osiem dni operacja. Maryjo Bosko ( cytat z Yuli), Józefie święty jak ja sie boje. Prosze o wsparcie.
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 303 razy
No ba! Pewnie, że trzymamy! A po wszystkim będzie - jak to mawiał chyba Benny do Egona Olsena - klawo jak cholera!Brunhilda pisze:Za dwa dni odnowienie kolana. No ńie lubie tej myśli, nie lubie bardzo. Czy forum moze trzymać kciuki, bardzo prosze?
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
-
Brunhilda
- Zlotowicz

Dzieki Tomaszku, dziękuje wszystkim.
Przeżyłam! Leże w szpitalu ale szczęśliwie tylko,jedna noc czuje sie jakby traktor mnie przejechał. Jest noc i dopiero teraz udało sie jako tako zapanować nad bólem . Endone tj oxycodone dopiero cos jakby zadziała. Le tez nie z a pierwszym razem. NO i dziwnie sie,czuje po nim. AL e to juz pestka.
Przeżyłam! Leże w szpitalu ale szczęśliwie tylko,jedna noc czuje sie jakby traktor mnie przejechał. Jest noc i dopiero teraz udało sie jako tako zapanować nad bólem . Endone tj oxycodone dopiero cos jakby zadziała. Le tez nie z a pierwszym razem. NO i dziwnie sie,czuje po nim. AL e to juz pestka.
-
Brunhilda
- Zlotowicz

Ojej no! Zaczyna mi opadać nadzieja na jutro. Ruszam sie tak, ze sie nie ruszam, mam temperature a w sen zapadam szybciej niz kolega Bigos. Miałam jutro iść do pracy ale nie wiem czym tym stanie sie nadam. Oglądałam dzisiaj film Hotel Budapeszt i dzieki Bogu za wynalazki współczesne! . Mozna wracac i oglądać 1000 razy. Tak i tez robiłam bo ciagle wychodził mi kolega Bigos. Zajęło mi obejrzeniemtego filmu chyba ze 4 godziny. O ludzie! Popadlam w taki marazm, ze musialm w celu sprawdzenia czy sie jeszce do czegos nadaje wsiąść do samochodu i przejechać sie. Udało sie! Hurra! Nie jest źle!
W lepszym juz nastroju wracam do Was, moze napisze coś o sztuce? Bo juz kolejna wystawe zaliczyłam!
W lepszym juz nastroju wracam do Was, moze napisze coś o sztuce? Bo juz kolejna wystawe zaliczyłam!
-
Brunhilda
- Zlotowicz

A u nas nasz Premier Turnbull plakal w telewizorze bo przypomnial sobie historie starej Aborygenki, ktora sobie przypomniala, jak jej mama spiewala jej w dzieciństwie , piosenke w umierajacym juz języku Ngunnawal... No normalnie.... Co za facet? Chyba, ze to ja mam jakieś przestarzałe pojęcie o archetypie męskości?
Ostatnio zmieniony 01 mar 2016, 05:42 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Brunhilda
- Zlotowicz

Ostatnio zmieniony 01 mar 2016, 08:36 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.