Mój kumpel z Anglii, twierdzi, że to genialne kryminały w stylu 07 zgłoś się. Skusiłem się i zamówiłem sobie to:
http://www.empik.com/trzynasty-dzien-ty ... ,ksiazka-p
Okładka już mi się podoba i na myśl przywołuje Żbika oczywiście.

Ale super info! Dzieki!Barabasz pisze:Audiobook jest dostępny w sklepach.
Ale ja polecam Teatr Polskiego Radia "Ręczna robota" Jest to genialne słuchowisko ze wspaniałymi polskimi lektorami!! Ja się nie mogłem od niego oderwać SUPER !!!
Więcej tu: Polskie radioi tu: Słuchowiska
W ogóle uwielbiam słuchowiska - działają niesamowicie na moją wyobraźnię, ostatnio superprodukcja "Lśnienie" Kinga też jest fenomenalna Audioteka.comz Woronowiczem i Kuleszą w roli głównej. POLECAM

Dziewczyno na jakim Ty świecie żyjesz?Yvonne pisze:Zaczęłam czytać tego ćwirleja, ale po przeczytaniu 50 stron rzuciłam w kąt. I nie zamierzam wracać. Z powodu wulgarnego języka, którego nie znoszę w życiu prawdziwym, a w literaturze nie toleruję absolutnie

Nie rozumiem Twojego pytania.johny pisze:Dziewczyno na jakim Ty świecie żyjesz?
Pudło. Telenowel nie oglądam.johny pisze:świat to nie telenowela
Masz rację. Nie lubię żadnych filmów, w których dialogi zastąpione są przekleństwami. "Psy" mogłabym tolerować jedynie przy wyłączonej fonii. I to tylko dlatego, że lubię patrzeć na Lindęjohny pisze:p.s.
Pewnie Psów Pasikowskiego też nie lubisz?

Nie twierdzę, że nie można, ale dyskredytować książkę tylko dlatego, że padają tam wulgaryzmy, tego nie potrafię pojąćYvonne pisze:Po trzecie, sądzisz, że nie można napisać dobrej książki kryminalno-policyjnej bez użycia wulgaryzmów???
Mimo, że nie przeczytałaś książki stawiasz tak jednoznaczne i kategoryczne tezy? Gratuluję!Yvonne pisze:Nie mam szacunku dla pisarzy, którzy stosują tanie sztuczki, aby zwrócić uwagę czytelnika. Ale widocznie czym innym nie potrafi.
To nie był argument ad personam.Yvonne pisze:johny napisał/a:
świat to nie telenowela
Pudło. Telenowel nie oglądam.
Nawet nie wiesz co straciłaś! To jeden z najlepszych polskich filmów, broni się nawet po tylu latach!!!Yvonne pisze:
Masz rację. Nie lubię żadnych filmów, w których dialogi zastąpione są przekleństwami. "Psy" mogłabym tolerować jedynie przy wyłączonej fonii. I to tylko dlatego, że lubię patrzeć na Lindę

Też mnie od razu odrzuca zarówno od książki jak i od filmu kiedy nadużywa się wulgaryzmów. Samej czasem pewnie zdarza mi się używać niecenzuralnych słów, ale niekiedy mam wrażenie, że w niektórych filmach czy książkach (głównie chyba jednak filmach) dialogi to ciąg ułożonych w odpowiedniej kolejności przekleństw. I chyba właśnie z tego powodu trzymam się raczej na dystans ze współczesnym polskim kinem.Yvonne pisze:Z powodu wulgarnego języka, którego nie znoszę w życiu prawdziwym, a w literaturze nie toleruję absolutnie

Ale jak tam się dostac? Probowalam się zalogowac na sluchowiska ale cos mnie nie chca.... Na polskie radio to w ogole nie wiem jak Sie dostac, moim zdaniem nie Ma tam tego do sluchania. jedynie lsnienie można sobie kupić.Barabasz pisze:Audiobook jest dostępny w sklepach.
Ale ja polecam Teatr Polskiego Radia "Ręczna robota" Jest to genialne słuchowisko ze wspaniałymi polskimi lektorami!! Ja się nie mogłem od niego oderwać SUPER !!!
Więcej tu: Polskie radioi tu: Słuchowiska
W ogóle uwielbiam słuchowiska - działają niesamowicie na moją wyobraźnię, ostatnio superprodukcja "Lśnienie" Kinga też jest fenomenalna Audioteka.comz Woronowiczem i Kuleszą w roli głównej. POLECAM

Ok, rozumiem.Yvonne pisze:Tej akurat nie.johny pisze:Skończyłem czytać Trzynasty dzień tygodnia. Powiem tak, Yvonne szkoda, że tak z góry przekreśliłaś tę książkę.
Inną zaczęłam czytać

Coś u mnie nie odbiera... Za daleko jestem czy co?Barabasz pisze:Na stronie Słuchowiska
nie trzeba się logować, poniżej zdjęć z aktorami są 3 odnośniki z plikami do pobrania. Odnośnik przenosi na kolejną stronę na której trzeba nacisnąć zielony przycisk "download". ściągnięty plik w formacie .zip zawiera nasze stłuchowisko.
Same słuchowisko można było swego posłuchać na antenie Polskiego Radia, ale nie było wydane i nie jest dostępne w sprzedaży.

Kilka dni temu przez przypadek zamiast Trójki wrzuciłem na telefonie tubę Dwójki i była audycja o reaktywowaniu "Przekroju". Gościem była bodajże nowy naczelny pisma Tomasz Niewiadomski. Jakaś starsza pani zadzwoniła i powiedziała, że jest zachwycona pismem, że znowu ma co czytać.Barabasz pisze:W najnowszym Przekroju jest nowe opowiadanie neomilicyjne ćwirleja "Przestępca zawsze zostawia ślad"

Kędziorek na Jarocinie bywał?panna Monika pisze:Już skonsultowałam u zapalonego uczestnika tegoż festiwalu (w osobie mojego Kędziorka)

W rzeczy samej!Brunhilda pisze:Nie poddaje się jednak, kolega Johnnego polecał ( byłam z nimi w Ciechocinku na lodach w ...Zdrojowej? )