To na pewno. Tym bardziej, że Białecki dość powoli czytał. Powoli ale świetnie.Yvonne pisze: Ale pamiętaj, że na głos czyta się dużo wolniej.
Próbuj Yvonne.

Wiesz, ze mam takie same odczucia! Bohun był i d e a l n y! To samo Wiśniewska i Zborowski. Chociaz lubiłam tez Zebrowskiego choc mniej, mdły troche był...Yvonne pisze:Kolejny raz stwierdzam, że kino ma niesamowitą siłę wyrazu.
Otóż czytając teraz "Ogniem i mieczem", to przy fragmentach, kiedy "występuje" kniahni Kurcewiczowa, czytając jej wypowiedzi, widzę i słyszę Ewę Wiśniewską, która zagrała tę postać fenomenalnie.
Moim zdaniem to najlepiej obsadzona postać kobieca w "Ogniem i mieczem" - Ewa Wiśniewska jako kniahini Kurcewiczowa właśnie.
A męska - Wiktor Zborowski jako Longin Podbipięta ex aequo z Alekandrem Domogarowem, który jest idealnym Bohunem.

Ja odpowiedziałem podobnie. Trafiłem 25 odpowiedzi. I też wtopiłem z tymi brunetkami, jakiś dziwny ten Sienkiewicz nie Yvonne?Yvonne pisze:Ostatecznie nie zdecydowałam się na wzięcie udziału i tylko oglądałam, a teraz żałuję, bo pytania były cudowne
Odpowiedziałam poprawnie na 26 z 30 pytań i jestem z wyniku zadowolona![]()
Ale Sienkiewicz ma u mnie minus za to, że nie lubił brunetek