Jezus, ten pokaz świateł rzucił mną na kolana! :shock: :shock: :shock:
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Yvonne pisze:Otóż okazało się, że od zeszłego roku miasto Orlean organizuje w weekendy pokazy iluminacyjne na katedrze połączone z dźwiękami muzyki! Coś wspaniałego! Na fasadzie katedry wyświetlały się wizerunki znanych kobiet z całego świata, bo taki był temat pokazu.
Piękne ! Może zrobimytaki pokaz na tle Katedy we Fromborku ?
Yvonne pisze:Otóż okazało się, że od zeszłego roku miasto Orlean organizuje w weekendy pokazy iluminacyjne na katedrze połączone z dźwiękami muzyki!
Yvonne, w Łodzi od kilku lat są organizowane pokazy Light Move Festiwal. Co prawda nie mamy w Łodzi aż takich zabytków architektury jak wspomniana katedra, ale jeśli pokaz Ci się spodobał to zapraszam do Łodzi 29 września!
Lubimy towarzystwo, ale nie mo?emy znie?? ludzi ca?y czas ko?o siebie. Wi?c gdzie? si? gubimy, potem wracamy i znów znikamy w diab?y.
Yvonne pisze:Otóż okazało się, że od zeszłego roku miasto Orlean organizuje w weekendy pokazy iluminacyjne na katedrze połączone z dźwiękami muzyki!
Yvonne, w Łodzi od kilku lat są organizowane pokazy Light Move Festiwal. Co prawda nie mamy w Łodzi aż takich zabytków architektury jak wspomniana katedra, ale jeśli pokaz Ci się spodobał to zapraszam do Łodzi 29 września!
Tym razem tego festiwalu nie odpuszczę!
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Kilka zdjęć z kolejnych dni.
Nigdy wcześniej nie byłam na wieży na Montparnasse.
Czas wielki był, aby się tam wreszcie udać i popodziwiać Paryż z innego miejsca, niż Wieża Eiffla:
Załączniki
Ostatnio zmieniony 19 sie 2017, 21:51 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
Relacji ciąg dalszy.
Jak już Wam wcześniej pisałam, w lipcu po raz pierwszy miałam okazję pojechać do Normandii.
Najpierw zwiedziłam miasteczko Etretat, gdzie znajduje się dom Maurice'a Leblanc.
Oczywiście musiałam kupić sobie chociaż jedną z książek autora.
Wybrałam tę najbardziej znaną: "L'Aiguille creuse" czyli "Tajemnicę wydrążonej iglicy":
volenti non fit iniuria!
Yvonne pisze:Najpierw zwiedziłam miasteczko Etretat, gdzie znajduje się dom Maurice'a Leblanc.
Oczywiście musiałam kupić sobie chociaż jedną z książek autora.
Wybrałam tę najbardziej znaną: "L'Aiguille creuse" czyli "Tajemnicę wydrążonej iglicy":
Pamiętam ten odcinek serialu ! Arsene Lupin rywalizował w nim z Sherlockiem Holmesem. Zdradzić Ci zakończenie ?
Ciekawe zestawienie - ryba z makaronem. Pomyślę o realizacji, bo jak nie lubię ryb, tak przepadam za makaronem.
A co to za skała na pierwszym zdjęciu z relacji z Montparnasse ? Nie słyszałem, żeby w Paryżu była taka formacja geologiczna.
volenti non fit iniuria!
Miód malina, tak im powiedz! I jeszcze puść im Rosiewicza, najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny,,, tralala, tralala
volenti non fit iniuria!
johny pisze:Miód malina, tak im powiedz! I jeszcze puść im Rosiewicza, najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny,,, tralala, tralala
I potem się wszyscy zjadą do Polski
Powiedzieli, że Polki bardzo się Francuzom podobają. I oczywiście narzekali na Francuzki. Że są OKROPNE w codziennym życiu
Ostatnio zmieniony 04 paź 2017, 23:05 przez Yvonne, łącznie zmieniany 1 raz.
Yvonne pisze:Przechadzając się dzisiaj po Polach Elizejskich, natknęłam się przypadkowo na firmowy sklep naszej koleżanki.
Niestety, właścicielki akurat nie było