Marc Camoletti - Pomoc domowa

Dział poświęcony sztuce
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Podziękował;: 355 razy
Otrzymał podziękowań: 261 razy
Kontakt:

Marc Camoletti - Pomoc domowa

Post autor: PawelK »

Och Teatr, Janda i wszystko jasne. To nie może być złe. Do tego dochodzi tłumaczenie Bartosza Wierzbięty, żeby być pewnym, że oprócz wspaniałej gry aktorskiej i komedii sytuacyjnej dochodzą fajnie dopasowane do polskiej rzeczywistości teksty.
Scenariusz standardowy - małżeństwo, kochankowie i pomoc domowa, mijają się w biegu.
Janda gra pomoc domową i na początku stwierdziłem, że nie podoba mi się sposób gry ale później się rozkręciła. Krzysztof Dracz jest klasą sam w sobie i tak jak Janda nie schodzi poniżej pewnego poziomu ale dla mnie gwiazdą spektaklu był Mirosław Kropielnicki, którego nie kojarzyłem wcześniej. Tutaj chyba przeszedł sam siebie :-D
Zdecydowanie polecam.

P.S. Jedna rzecz, która mi przeszkadza w Och Teatrze, to palenie przez aktorów papierosów na scenie i od lat się to nie zmienia, niestety.
Za oknem skoro świt Kilimandżaro...
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 414 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: johny »

Kurcze, trzeba wybrać się do teatru. Ile tygodni wcześniej trzeba kupować bilety? Teraz wybrać się z Łodzi do W-wy na spektakl to nie problem.
PawelK pisze:ale dla mnie gwiazdą spektaklu był Mirosław Kropielnicki, którego nie kojarzyłem wcześniej. Tutaj chyba przeszedł sam siebie :-D

Ha, bo to tak jest. Często Ci z teoretycznie "mniejszymi" nazwiskami to aktorskie perełki! Wielokrotnie przekonałem się o tym w Łodzi. :-)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

johny pisze: Ile tygodni wcześniej trzeba kupować bilety?
Na Pomoc domową jest spory popyt. Teraz są jeszcze w rozsądnych ilościach bilety na początek marca. Jeśli Czesio by chciał iść to jest jeszcze trochę biletów na 20 stycznia w Centrum Spotkania Kultur w Lublinie, Łodziowni na teraz nie ma w planie.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

To na co się w najbliższym czasie wybieramy to Romuald Lipko i Felicjan Andrzejczak akustycznie "Nowa podróż". Jeśli ktoś, coś to jeszcze są bilety - 7 lutego.
Awatar użytkownika
johny
Moderator
Moderator
Miejscowość: Łódź
Podziękował;: 414 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: johny »

Paweł, kupiłbyś mi na to bilety jakbyś był w pobliżu? Moja klientka była ostatnio. Potwierdziła twoją opinię.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
Awatar użytkownika
Yvonne
Moderator
Moderator
Miejscowość: Bydgoszcz
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 303 razy

Post autor: Yvonne »

PawelK pisze:P.S. Jedna rzecz, która mi przeszkadza w Och Teatrze, to palenie przez aktorów papierosów na scenie i od lat się to nie zmienia, niestety.
Faktycznie, to jest irytujące :-/

Ale też bym chętnie zobaczyła tę sztukę.
Awatar użytkownika
PawelK
Moderator
Moderator
Kontakt:

johny pisze:Paweł, kupiłbyś mi na to bilety jakbyś był w pobliżu? Moja klientka była ostatnio. Potwierdziła twoją opinię.
Ale musisz wybrać jakiś termin.
ODPOWIEDZ