Odszedł Andrzej Turski...
- Czesio1
- Administrator

- Tytuł: Ojciec Prowadzący
- Podziękował;: 599 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
Odszedł Andrzej Turski...
W przeddzień 20 Topu Wszech Czasów radiowej Trójki odszedł ojciec Listy Przebojów Programu 3 Andrzej Turski:
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1013937,Nie-zyje-Andrzej-Turski-dziennikarz-radiowy-i-telewizyjny-Mial-70-lat
[*] [*] [*]
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1013937,Nie-zyje-Andrzej-Turski-dziennikarz-radiowy-i-telewizyjny-Mial-70-lat
[*] [*] [*]
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Re: Odszedł Andrzej Turski...
Kurcze nawet o tym nie wiedziałem, że to on był twórcą LP3...Czesio1 pisze:W przeddzień 20 Topu Wszech Czasów radiowej Trójki odszedł ojciec Listy Przebojów Programu 3 Andrzej Turski:
[*] [*] [*]
POLEXIT!
... To live is to die... - Cliff Burton
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
volenti non fit iniuria!
When you walk through a storm, Hold your head up high, And don`t be afraid of the dark. At the end of a storm, There`s a golden sky...
- Czesio1
- Administrator

Tak, to On wynalazł Niedźwieckiegojohny pisze:Kurcze nawet o tym nie wiedziałem, że to on był twórcą LP3...Czesio1 pisze:W przeddzień 20 Topu Wszech Czasów radiowej Trójki odszedł ojciec Listy Przebojów Programu 3 Andrzej Turski:
[*] [*] [*]
-
Brunhilda
- Zlotowicz

- Podziękował;: 108 razy
- Otrzymał podziękowań: 142 razy
Naprawde? Tez nie wiedziałam!Czesio1 pisze: Tak, to On wynalazł Niedźwieckiego
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Brunhilda, łącznie zmieniany 1 raz.
- Czesio1
- Administrator

Marek Niedźwiecki to przede wszystkim Lista Przebojów Programu 3. A prowadzenie tej listy od samego początku zaproponował Mu właśnie Andrzej Turski, ówczesny dyrektor Trójki.Brunhilda pisze:Naprawde? Tez nie wiedziałam!Czesio1 pisze: Tak, to On wynalazł Niedźwieckiego
"Nazywam się Marek Niedźwiecki. Pracuję w radiu. Wymarzyłem sobie tę pracę jeszcze w dzieciństwie. (.) Kiedy w kwietniu 1982 roku Trójka wracała do życia na antenie, dostałem wiadomość, że spełni się nagle moje największe marzenie. Andrzej Turski zaproponował mi prowadzenie Listy Przebojów Programu Trzeciego! Co mam napisać? Że byłem szczęśliwy? Tak. 24 kwietnia 1982 roku poprowadziłem pierwsze wydanie audycji. "
Dziś gdy media podały informację o śmierci Turskiego większość mówiła, że to Ten co prowadził Panoramę.
- johny
- Moderator

- Miejscowość: Łódź
- Podziękował;: 383 razy
- Otrzymał podziękowań: 299 razy
Oglądałem przed chwilą wspomnienie o Turskim, okazuje się, że żyłka rockmena siedziała w nim od samej młodości. Grał jako nastolatek w jednym z pierwszych polskich zespołów big - bitowych.
POLEXIT!
volenti non fit iniuria!
volenti non fit iniuria!