Potwierdzam, miałem marynowane opienki. Zbierać lubię, jeść już trochę mniej. I rzeczywiście chciałem żeby TomaszeK sprawdził czy są jadalneMysikrólik pisze:Nabrał, nie nabrał. widziałem jak miał zamarynowane w słoiku, to pomyślałem, że wie czym chce nas nakarmić.Brunhilda pisze:To Mysikrólik mnie nabrał!![]()
Widać miał ten sam pomysł. Chciał dać spróbować(TomaszKowi?) i zobaczyć reakcję.

TomaszK pisze:Do spróbowania to ja mam dla Ciebie kraby panierowane w skorupkach. Niestety z Japonii a nie Australii. Australijskie specjały zjedlismy już dawno i jeszcze wylizaliśmy słoiki.Czesio1 pisze: I rzeczywiście chciałem żeby TomaszeK sprawdził czy są jadalne

Brunhilda pisze:te wybałuszone, czarne oczka skierowane wprost na konsumujacego Czesia....

To powiedział Nietsche i jest w tym część racji. Psychologowie zgadzają się, że pewien poziom traumy gwarantuje nam rozwój. Ale wszystko zależy od poziomu traumy i od człowieka. Pozostają też "blizny wewnętrzne" po traumie, których nie da się usunąć.TomaszK pisze:No właśnie. Jak go to nie zabije, to go wzmocni.Mysikrólik pisze:Trzeba go związać i nakarmić siłą, niech to już ma za sobą.
Na pewno polubi.

Rzeczywiście, mógłby mu się rozwinąć Post Traumatic Stress Disorder na przykład. Mogłoby mu się zacząć zdawać, ze sam jest krabikiem w skorupce...TomaszL pisze:To powiedział Nietsche i jest w tym część racji. Psychologowie zgadzają się, że pewien poziom traumy gwarantuje nam rozwój. Ale wszystko zależy od poziomu traumy i od człowieka. Pozostają też "blizny wewnętrzne" po traumie, których nie da się usunąć.TomaszK pisze:No właśnie. Jak go to nie zabije, to go wzmocni.Mysikrólik pisze:Trzeba go związać i nakarmić siłą, niech to już ma za sobą.
Na pewno polubi.

I ta dyskryminacja ze względu na płeć jest formalnie akceptowalna?Brunhilda pisze: gdzie musiałby dodatkowo zapłacić więcej bo mężczyźni są tam kasowani 18% więcej niż kobiety, kobiety maja pierwszeństwo wiec mężczyźni czasem musza stać, jeśli ńie ma akurat wolnego stolika

Tak, możliweTomaszK pisze:Może jej używał jako cel do strzelania z wiatrówki ?Brunhilda pisze:Widać już po ławeczce w ogrodzie jakie HV Evatt miał przekonania polityczne...
No bo kto w tamtych latach wystawiłby sobie w ogródku ławeczkę z napisem w cyrylicy Leningrad?

[/img]